Prin ce drame îngrozitoare a trecut Aurelian Andreescu: „Toți mă întrebau ce beau”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 20 octombrie 2022, 15:13
Artistul Aurelian Andreescu nu a avut cea mai ușoară viață, el fiind marcat de nenumărate drame, care în cele din urmă i-au adus sfârșitul prea devreme.

Născut la 12 mai 1942, Aurelian Andreescu avea să devină unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni români. Vocea lui unică a încântat mulți oameni, chiar dacă el a debutat în lumea muzicii mai târziu decât alți cântăreți consacrați.

În 1963, a participat la Festivalul Național de Muzică Mamaia, când avea 21 de ani, unde a cântat piesa „În tot ce e mai frumos pe lume”, a lui Elly Roman. Ulterior, el s-a dedicat în totalitate lumii muzicii, chiar dacă inițial planurile lui au fost altele. El a urmat cursurile Facultății de Arhitectură, neavând vreo pregătire academică pe plan muzical.

Mare parte din cariera lui s-a desfășurat în cluburi de lux din București și de pe litoral. De fiecare dată reușea să umple sălile, el cucerind inimile publicului. Însă autoritățile vremii nu îi ofereau prea mult credit. Când a adus acasă Cupa Europei în urma unui concurs internațional unde a reprezentat România, pe aeroport nu l-au întâmpinat nici oficialii, nici jurnaliștii de atunci.

Frustrările marelui artist

Pe plan material, el nu o ducea însă foarte bine. Fosta lui soție, Mariella Anne Dumitru, povestea că mașinistul care trăgea cortina la spectacolele lui Aurelian Andreescu avea salariul mai mare, deși artistul avea 20 de ani de vechime în muzică.

O altă frustrare a artistului era că fusese interzis de la televizor chiar în perioada lui de glorie. Motivul? Perciunii și părul mai lung, care  contraveneau regulilor impuse de regimul vremurilor.

Dar poate cea mai mare dramă a lui a fost faptul că nu a putut face un copil. Se crede că acest lucru a fost piedica ce i-a ruinat primul mariaj cu Ana Ciumetti, cu care se căsătorise în 1968. Mai apoi, el s-a căsătorit cu Mariella. Căsătoria lor a durat din anul 1978 și până la tragicul sfârșit al artistului, în 1986. Aurelian și Mariella au ajuns să adopte un copil – pe Mirel, în anul 1980, care atunci avea doi ani și locuia la o casă de copii.

Citește și: Anca Serea: „Problemele grave de sănătate pe care le am nu-mi permit să mai fac un copil”

Citește și: Mirela Vaida vrea să slăbească 5 kg în două săptămâni

Citește și: Rona Hartner divorțează de soțul ei, Herve Camilleri

Citește și: Alexandra Dinu, mesaj misterios pe o rețea de socializare. „Te vei arde”

Sfârșitul tragic al lui Aurelian Andreescu

Aurelian Andreescu era o fire introvertită, iar uneori, înainte de recitalurile pe care le susținea, mai bea un pahar sau două de alcool. Obiceiul lui a devenit viciu. Chiar artistul povestea, după cum relatează Fanatik: „Niciodată nimeni nu m-a întrebat ce mănânc. Toți mă întrebau ce beau”.

Pe fondul unei hepatite netratate din copilărie, obiceiul său l-a dus la comă hepatică în 1985. A fost salvat de un medic, care i-a recomandat să nu mai meargă pe litoral și să evite să se expună la soare.

Un an mai târziu însă, în data de 22 iulie 1986, el se afla într-un restaurant din Eforie Nord. Prietenul lui bun, Cornel Constantinoiu, a povestit despre acea seară îngrozitoare: „Niște nenorociți, așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Petre Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța”.

Artistul a murit astfel când avea doar 44 de ani. Prietenul lui, Cornel, a fost atât de afectat, încât la înmormântare a trebuit să fie scos din biserică după ce i s-a făcut rău.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter