Meghan Markle și Regina Elisabeta a II-a, ridiculizate de publicația “Charlie Hebdo”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 15 martie 2021, 14:56

Scandalul momentului din Marea Britanie a fost ironizat de publicația satirică franceză “Charlie Hebdo”. Pe coperta ediției din 10 martie 2021 apare o caricatură ce le înfățișează pe Regina Elisabeta a II-a și pe Meghan Markle într-o ipostază controversată, soția prințului Harry fiind ținută sub genunchiul suveranei.

Ipostaza face trimitere la cazul din vara anului trecut a afro-americanului George Floyd asfixiat de un polițit (Derek Chauvin), care l-a imobilizat cu genunchiul pe asfalt până când a murit. Cazul lui Floyd a dat naștere unei ample mișcări antirasiste, Black Lives Matter.

Pe prima pagină, alături de caricatură scrie: “De ce a plecat Meghan Markle de la Buckingham?” / “Pentru că nu mai puteam să respir”.

Citeşte şi: Ce semnificație a avut rochia purtată de Meghan Markle în interviul pentru Oprah

Caricatura a stârnit un val de furie în rândul britanicilor, iar asociațiile antiracism susțin că asociera este complet eronată. CEO-ul publicației „Charlie Hebdo”, Halima Begum, a spus că desenul „nu forțează limitele, nu face pe nimeni să râdă și nici nu se opune rasismului, ci doar înjosește problema și aduce o insultă pentru ambele tabere.”

Meghan Markle (39 de ani) și Prințul Harry (37 de ani) au vorbit pe 9 martie, într-un interviu oferit celebrei Oprah Winfrey (67 de ani), despre lucrurile care i-au determinat să se separe definitiv de familia regală a Marii Britanii.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter