Medicul lui Michael Schumacher, declarații în premieră

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 18 decembrie 2019, 11:46
Medicul lui Michael Schumacher a vorbit pentru prima dată despre starea reală de sănătate a fostului campion de Formula 1. Jean-Francois Payen a lăsat să se înțeleagă că starea lui Michael , în vârstă de 50 de ani, se îmbunătățește și există mari șanse ca acesta să își revină.

Schumacher se află încă sub tratament, unul care poate dura până la trei ani. Este un plan între un an și trei ani pentru regenerare”, a declarat Payen.

Îl vizitez constant și stau de vorbă cu familia lui despre progresul pe care îl face. Soția lui a știut imediat severitatea situației și drumul lung care îi așteaptă. Ea vede lucrurile foarte clar și face totul ca Michael să aibă cele mai bune condiții”, a mai spus medicul, citat de Latin Times.

De asemenea, acesta a mai spus că starea marelui campion de formula 1 este una pozitivă și se recuperează.

Totodată, un alt medic a dezvăluit ce tip de terapie urmează Schumacher. Dr Philippe Manasche a confirmat că fostul pilot a primit un tratament cu terapie celulară la Spitalul Georges Pompidou din Paris, în cadrul departamentului de chirurgie cardiacă și vasculară.

Apropiații lui Michael Schumacher sunt încrezători că acesta se va recupera.

Michael Schumacher și accidentul de schi care i-a schimbat viața

Viața lui Schumacher a luat o cu totul altă turnură la sfârșitul anului 2013, pe când se afla la schi în Alpii francezi. Schumacher a lovit o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alți bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecție. Casca s-a rupt în două din cauza impactului.

Viața pilotului german a fost pusă în pericol, chiar dacă în momentul în care medicii au ajuns la el, Schumacher era conștient – foarte agitat. A fost transportat de urgență la Grenoble University Hospital Center.

Michael Schumacher a fost operat de două ori pe creier, pentru a înlătura cheagurile de sânge, iar medicii au luat decizia de a-i proteja creierul printr-o comă indusă. Pe 16 iunie 2014, a fost scos din comă și externat de la spitalul din Grenoble. Familia a decis să-l mute în Elveția, la spitalul universitar din Lausanne pentru ca în același an, fostul campion să fie mutat la reședința aflată pe marginea lacului Geneva. Familia germanului a transformat locuința într-un spital de mici dimensiuni.

De atunci, foarte puține informații privind starea de sănătate a lui Michael Schumacher au fost date presei.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter