Medicii legiști au stabilit cauza morții Cristinei Țopescu

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 15 februarie 2021, 12:31

Acum mai bine de un an, pe 12 ianuarie 2020, Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare, la vârsta de 59 de ani, în locuința sa din Otopeni. Potrivit primelor concluzii ale medicilor legiști stabilite în acel moment, îndrăgita jurnalistă ar fi murit în somn, în intervalul 26-28 decembrie 2019.

Citeşte şi: Cine sunt și cum arată cei doi frați ai jurnalistei Cristina Țopescu

În urmă cu câteva zile, specialiștii de la Serviciul de Medicină Legală Ilfov au finalizat analizele toxicologice și anatomopatologice în cazul morții Cristinei Țopescu.

Medicii legiști au concluzionat că moartea jurnalistei a survenit în urma unui infarct miocardic.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Analizele toxicologice au ieșit negative, adică în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseră invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, au dezvăluit surse medico-legale, potrivit evz.ro.

Jurnalista Cristina Țopescu era primul copil al lui Cristian Țopescu, din căsătoria acestuia cu Rodica Țopescu. Cristina Țopescu mai avea doi frați vitregi, din partea tatălui: Cristian, din căsătoria marelui comentator sportiv cu a doua soție, Rosemarie și Sebastian, din cea de-a treia căsnicie a lui Cristian Țopescu, cu Christel Ungar.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter