Lou Ottens a murit. Inginerul olandez care a inventat caseta audio avea 94 de ani

De Unica.ro, pe
Lou Ottens a murit. Inginerul olandez care a inventat caseta audio şi a ajutat la dezvoltarea tehnologiei pentru CD (compact disc) avea 94 de ani. 

Lou Ottens a murit în satul său natal Duizel, din Olanda. Acesta a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a dezvoltat caseta audio, împreună cu echipa sa de la Philips.

Citește și: Tim Berners-Lee, inventatorul WWW: „Internetul nu mai e ce a fost”

Ottens a devenit șeful departamentului de dezvoltare a produselor Philips în 1960, iar în 1963, produsul său a fost prezentat la târgul pentru electronice Berlin Radio şi a devenit rapid un succes la nivel mondial. Se estimează că de atunci au fost vândute 100 de miliarde de casete audio în întreaga lume, potrivit BBC.

După ce invenția sa a schimbat lumea muzicală, Lou Ottens a continuat să lucreze pentru descoperirea unor modalități mai moderne de a asculta muzică și s-a implicat în dezvoltarea CD-ului, care s-a vândut în peste 200 de miliarde de exemplare până în ziua de azi. În 1982, când Philips a prezentat un CD player, el a spus: „De acum, casetofonul convenţional este depăşit”.

Citește și: Un român de 3 ani, cel mai tânăr inventator din lume

Lou Ottens s-a retras patru ani mai târziu. El a declarat că cel mai mare regret din cariera sa a fost că Sony, şi nu Philips, a creat walkman-ul.

Sursă foto: Profimedia

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter