Larry Flynt, fondatorul revistei „Hustler”, a murit

De Adelina Duinea, pe

Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a murit miercuri, 10 februarie 2021, la vârsta de 78 de ani, a confirmat fratele lui, Jimmy Flynt, pentru Washington Post, informează E! News.

Potrivit membrilor familiei lui, Larry Flynt a murit în locuința sa din Los Angeles. Jimmy Flynt a confirmat pentru Washington Post decesul, însă acesta fusese anunțat inițial de TMZ. Potrivit website-ului, Larry Flynt a suferit un stop cardiac.

Larry Flynt, fondatorul revistei „Hustler”, a murit

Flynt a lansat în 1974 revista Hustler pentru adulți, concurenta revistei Playboy pe care o considera „de modă veche”. Ulterior, și-a mărit imperiul cu alte publicații, studiouri specializate în filme pentru adulți și apoi cu site-uri web. Și-a înființat propria companie în anul 1976 și a început să producă filme pentru adulți în 1998.

Susținător al libertăților civile și al dreptului la libera exprimare, Larry Flynt a rămas paralizat după ce a fost împușcat în 1978 de Joseph Paul Franklin, relatează Digi 24.

Joseph Paul Franklin nu a fost niciodată pus sub acuzare. De altfel, activist pro-gay și contra pedepsei capitale, Larry Flynt s-a pronunțat contra executării celui care l-a lăsat paralizat. Cu toate acestea, Franklin a fost executat câțiva ani mai târziu, în 2013, pentru mai multe crime comise.

Larry Flynt și dreptul la libera exprimare

Larry Flynt a fost dat în judecată de-a lungul timpului pentru pornografie, ultraj la adresa drapelului american, refuzul de dezvăluire a surselor, defăimare și „cauzarea de stres emoțional”.

O plângere celebră a fost depusă în urma unei parodieri a unei reclame în care apărea reverendul Jerry Falwell. Pastorul baptist l-a dat în judecată pe Flynt pentru că l-a calomniat și i-a adus prejudicii morale în revista Hustler prin intermediul unei imagini care dădea de înțeles că primul contact sexual pe care Falwell l-a avut a fost cu propria mamă.

În primă instanță, Flynt a pierdut procesul, dar, într-un final, Curtea Supremă din Statele Unite i-a dat dreptate. Acestui proces i-a fost dedicat celebrul „The People vs. Larry Flynt”, film regizat de Milos Forman.

Flynt susținea că mulți oameni nu înțeleg ce înseamnă, de fapt, libertatea de exprimare, deși o susțin. Trebuie să lupți nu doar pentru ideile care îți sunt pe plac, ci și pentru cele pe care le urăști, spunea el.

Foto: Profimediaimages.ro

Citește și:

Instagram versus realitate: Cum arată Jennifer Lopez în costum de baie la 51 de ani

Alina Laufer, noi detalii despre starea ei de sănătate. Este însărcinată în 7 luni cu gemeni

Diana Dumitrescu, criticată pentru felul în care își crește fiul. Cum răspunde mesajelor negative?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter