Joe Jackson, tatăl lui Michael Jackson, a murit

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 28 iunie 2018, 11:51
Joe Jackson, tatăl lui Michael Jackson, a murit la vârsta de 89 de ani într-un spital din Los Angeles, din cauza unei boli grave de care suferea.

Joe Jackson, manager muzical și tată a 11 copii, printre care și artiștii celebri, Michael și Janet Jackson, a murit într-un spital din Los Angeles, după mai multe săptămâni în care a stat spitalizat din cauza cancerului în fază terminală de care suferea, scrie The Guardian. El mai suferit în 2015 un atac vascular cerebral și mai multe atacuri de cord.

Unul dintre nepoții lui, Taj, a confirmat indirect vestea pe contul lui de Instagram, printre-un mesaj în care își exprimă regretul pentru pierderea bunicului și îi mulțumește lui Joe Jackson pentru tot ce a făcut pentru familie: „Mulțumesc, bunicule, pentru puterea uimitoare, hotărârea și mândria uimitoare pe care le-ai arătat acestei familii. Moștenirea Jackson nu ar fi existat fără tine. Am pierdut un bunic, dar raiul a câștigat Șoimul.”

Taj nu a fost singurul membru al familie care a vorbit despre moartea lui Joe Jackson. La Toya, cel de-al patrulea copil al familiei Jackson, a transmis un mesaj pe o pagină de socializare, cu hashtagul „#RIP Joe Jackson”, în care spune cât de mult îl iubește și îl apreciază pe tatăl ei: „Te voi iubi mereu. Ne-ai dat putere, tu ne-ai făcut una dintre cele mai faimoase familii din lume. Sunt extrem de recunoscătoare pentru asta, nu voi uita niciodată momentele petrecute împreună și modul în care mi-ai spus cât de mult îți pasă.”

Joe Jackson a fost fondatorul formației The Jackson 5, format din frații Michael, Jackie, Tito, Jermaine și Marlon. Trei dintre fiicele lui și-au lansat cariere solo sub atenta lui îndrumare, scrie BBC. Mulți ani mai târziu, Michael, care s-a stins din viață în 2009, a dezvăluit că Joe Jackson îi obliga să muncească foarte mult, că îi bătea și din acest motiv se temea foarte tare de tatăl lui. Succesul lui Michael,  supranumit regele muzicii pop, a venit după ce acesta a părăsit trupa formată cu frații săi.

Chiar bătrânul Jackson a recunoscut, într-un interviu, că îl mai altoia pe Michael, care a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști în înteaga lume, dar nu a considerat că era bătaie în adevăratul sens al cuvântului.

Familia Jackson s-a confruntat adesea cu probleme de ordin judiciar, dispute cauzate de gelozii sau probleme financiare, dar a rămas împreună cu mama celor 10 copii ai lui, Katherine Scruse, până la finalul vieții. Cel de-al 11-lea copil,  Joh’Vonnie este fiica lui și a lui Cheryl Terrell, rezultată în urma unei relații extra-conjugale.

Citește și:

Thomas Markle, mesaj critic transmis Reginei Elisabeta a II-a

Shakira, criticată pentru vânzarea unui pandantiv. Ce simbolizează bijuteria

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter