Jessica Vartoughian, Prima Doamnă a unghiilor, multimilionară: „Banii nu înseamnă nimic!”

De Diana Sorescu, pe

Jessica Vartoughian, alintată de americani Prima Doamnă a unghiilor, este manichiurista vedetelor de la Hollywood şi fondatoarea imperiului JESSICA. Citiţi povestea impresionantă a unei românce de succes, posesoarea unei averi impresionante, dar, mai ales, a unui suflet nobil.

Jessica Vartoughian, Regina Unghiilor

Nu cred să fie femeie din România care să nu fi auzit de lacurile de unghii JESSICA. Vorbim de un brand puternic, recognoscibil, prezent în peste 28 de ţări, cu produse patentate, de o calitate ireproşabilă. Cine e femeia din spatele acestei afaceri profitabile? Ei bine, este Jessica Vartoughian, o doamnă pe care am avut plăcerea să o cunosc la început de iulie, în perioada cireşelor coapte şi a emoţiilor de vară.
Distinsă, cu un aer boem, doamna Vartoughian m-a poftit într-o cameră liniştită, unde aveam să povestim unu la unu. Parfumul greu, opulent,  şi privirea limpede a doamnei m-au cucerit. S-a dorit a fi un interviu, însă totul s-a transformat într-o depănare de amintiri, frumoase dar şi dureroase, o spovedanie sinceră, de ambele părţi, în care eu am descoperit un spirit evoluat, tânăr, o femeie cu o istorie impresionantă, un model inspiraţional, un om deosebit.
Jessica Vartoughian, Prima Doamnă a unghiilor, multimilionară: „Banii nu înseamnă nimic!”

Povestea unui brand

A fost odată ca niciodată, o adolescentă care, alături de familie, a plecat în America. Era anul 1962. „Eram un copil. Când am ajuns acolo, eu voiam să merg la şcoală, să mă fac profesor. Tata însă mi-a spus că trebuie să muncesc, aşa că m-a angajat manichiuristă. Pe vremea aceea, să ai acest loc de muncă era degradant. În timp, mi-am dat seama că am talent”. Şi ce talent! Copila de 16 ani s-a dovedit a fi un geniu în arta stilizării unghiilor: a început să inventeze procedee de pilire noi, de tăiere şi colorare, o minte vizionară, ce a cucerit-o pe faimoasa Lucille Ball, ce-i era clientă fidelă.
Şi povestea succesului se contura, astfel că, în 1969 se înfiinţa Jessica Nail Clinic, primul salon de top dedicat acestor servicii. Astăzi, numele Jessica înseamnă, dincolo de cifra de afaceri impresionantă, etalon de profesionalism, clasă şi excelenţă în industria nail beauty.
Jessica Vartoughian, Prima Doamnă a unghiilor, multimilionară: „Banii nu înseamnă nimic!”

Din culise

Şi stând de vorbă, am întrebat-o: „Nu v-a copleşit niciodată succesul răsunător? Bogăţia nu v-a schimbat? Cum v-aţi păstrat spiritul intact, modestia şi capacitatea de fi mereu acceaşi?”. Iar răspunsul a venit ferm, curat, încărcat de emoţie: „Cred în Dumnezeu şi într-o rânduială mai presus de noi. Banii nu înseamnă nimic. Este adevărat că îţi aduc o mulţumire şi o comoditate, te ajută când ai probleme, dar nu poţi cumpăra sănătatea cu ei. Şi nici viaţa celor dragi…”.
Am tăcut. O lacrimă licărea în colţul ochiului doamnei Vartoughian, semn că durerea este aceeaşi, indiferent de poziţie socială, faimă şi conturi bancare.
Spre finalul discuţiei, am mai avut o ultimă curiozitate. Am vrut să ştiu cum arată România privită de un om care trăieşte de zeci de ani departe de ţară, într-o zonă exclusivistă din Beverly Hills. „România e minunată, e superbă! Sunt mândră că m-am născut aici şi nu contenesc să povestesc tuturor despre ţara mea” a conchis Jessica Vartoughian.
Am părăsit camera de interviu cu speranţă că într-o zi o voi revedea pe această mare doamnă. Sufletele nobile sunt greu de găsit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter