Japonezii, amuzați de titlul noului post al Prințului Harry. Ce înseamnă în argou

De Unica.ro, pe

La sfârșitul lunii martie, Prințul Harry (36 de ani) anunța că s-a angajat și va lucra în cadrul firmei BetterUp Inc., specializată în practici de menținerea a sănătății psihice. Harry ocupă postul de „Chief Impact Officer”, titulatură prescurtată în Statele Unite ale Americii prin “Chimpo”. Cuvâtul a stârnit amuzamentul în rândul japonezilor deoarece, în argoul lor, are sens peiorativ și se traduce prin „penis”.

Site-ul japonez de știri SoreNews24 a publicat recent un material în care citează reacția internauților de pe rețelele sociale cu privire la numele postului Prințului Harry.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

„Să le explice cineva și lor (n.r. – britanicilor)”, „Cred că știrea (n.r. – legată de noul job al Prințului Harry)  i-a făcut pe liceeni fericiți”, „Nu contează ce vârstă ai, cuvântul ‘chimpo’o să stârnească mereu râsul celor care-l aud”, „Deci, acum, el lucrează ca P*&^# Regal?”, „Imaginați-vă dacă venea în Japonia și se prezenta drept ‘chimpo’ oficialilor. Mi-ar fi plăcut să le văd reacția” – sunt câteva dintre mesajele postate de internauți în social media.

Citeşte şi: Ce meserie ar fi trebuit să aibă Delia: „Dacă aș fi fost obligată să fac asta, nu aş fi rezistat”

Citeşte şi: Alexandru Arșinel și soția sa, în spital cu COVID-19 după ce s-au vaccinat

Citeşte şi: Ce a pus regina Elisabeta a II-a pe sicriul prințului Philip, în semn de iubire

Citeşte şi: Valentina Pelinel și Cristi Borcea se pregătesc să devină din nou părinți: „Ea-l mai vrea pe al 10-lea și gata!”

Ducele de Sussex va contribui la educarea comumintății în vederea susținerii sănătății psihice

Co-fondatorul și CEO-ului companiei BetterUp Inc., Alexi Robichaux, a spus că Prințul Harry va extinde munca pe care el a depus-o în ultimii ani pentru a educa oamenii asupra importanței fitness-ului mental preventiv.

Prințul Harry s-a declarat încântat de noul job: „Cred cu tărie că focusul și prioritizarea fitness-ului mental deblochează potențialul și oportunitățile pe care nu știam că le avem. După cum spun Comandourile Marinei Regale: «Este o stare de spirit». Cu toții avem asta în noi. Să fii conectat la gândurile tale și să ai o structură de susținere în jurul tău sunt critice în descoperirea propriei tale versiuni de performanță. Ce am învățat din propria experiență este puterea transformării durerii în scop.”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter