Tot ce trebuie să știi despre copilul lui Meghan Markle și al Prințului Harry

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 15 octombrie 2018, 19:42
Meghan Markle și Prințul Harry se pregătesc să devină părinți. Vestea cea mare a fost dată astăzi printr-un comunicat oficial sosit din partea Palatului Kensington.

Meghan Markle, 37 de ani, și Prințul Harry, 33 de ani, au făcut anunțul în timp ce se aflau în Australia, în prima zi a turneului regal pe care aceștia îl desfășoară timp de 16 zile. Meghan Markle va naște în primăvara anului 2019. Iată mai jos tot ceea ce trebuie să știi despre copilul Ducilor de Sussex!

Ce loc ocupă în linia de succesiune la tronul Marii Britanii?

Primul copil născut al Ducilor de Sussex va fi al şaptelea în linia de succesiune la tron, după tatăl lui, Prinţul Harry. În acest nou context, Prinţul Andrew, Duce de York, fratele Prințului Charles, va fi retrogradat și va deveni al optulea pe linia de succesiune la tronul Angliei. Totodată, Prințesele Beatrice și Eugenie vor ocupa locurile nouă și respectiv zece în linia de succesiune la tron. Contele de Wessex, cel mai mic fiu al Reginei, iată, pentru prima oară iese din top 10 și ajunge pe poziția 11 în linia de succesiune la tron.

Ce grad de rudenie va avea cu Regina Elisabeta?

Copilul născut de Meghan Markle cu Prințul Harry va fi  strănepot al Reginei Elisabeta și al Ducelui Filip de Edinburgh, nepot al Prințului Charles de Wales, iar pentru Ducii de Cambridge, Kate și William, va veni nepot sau nepoată.

Meghan Markle si Printul Harry si Regina Angliei

Va ajunge vreodată monarh?

Este mult prea puțin probabil ca urmașul Ducilor de Sussex să ajungă vreodată la conducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Cu siguranță, tronul va reveni familiei Cambridge, având în vedere că în viitor, cel mai probabil, rege va ajunge Prințul George, fiul lui Kate Middleton și al Prințului William. În plus, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, îi vor urma la tron.

Ce nume va primi copilul Ducilor de Sussex

Dacă Ducii de Cambridge, Kate și William, au ales nume tradițional englezești pentru urmașii lor, rămâne de văzut dacă și Ducii de Sussex vor merge pe aceași direcție și ne întrebăm asta deoarece Meghan Markle este de origine americană, născută în America, dintr-o mamă afro-americană și un tată cu rădăcini irlandeze și olandeze. Ei bine, speculațiile cu privire la numele bebelușului regal au început să apară, astfel că presa internațională a evidențiat deja câteva preferințe, conform Mirror.co.uk. Astfel, dacă Meghan Markle și Prințul Harry vor avea o fetiță, nume posibile ar fi Alice, Mary, Elizabeth sau Victoria, iar dacă va fi băiețel, atunci s-ar putea numi James, Philip, Frederick sau Arthur. În schimb, dacă Ducii de Sussex vor opta pentru nume de origine americană, atunci cele mai populare sunt Emma, dacă este fată, și Liam, dacă este băiat.

Va fi prinț sau prințesă?

Copilul lui Meghan Markle și al Prințului Harry nu va fi prinț sau prințesă, nici măcar nu se va putea folosi de titulatura ASR (HRH-His/Her Royal Royal Highnesses, trad. Alteța Sa Regală), deoarece în anul 19 17, George al V-lea, primul monarh britanic al Casei de Windsor, a limitat folosirea titlurilor regale de la un anumit grad în jos. Astfel, fiul Ducilor de Sussex va deveni conte, ca prim titlu regal inferior titlului ce-l poartă tatăl său. Dacă va fi băiat va purta titulatura regală de Conte de Dumbarton, iar dacă va fi fată va deveni Lady Mountbatten-Windsor. Singura care ar putea interveni în acest caz este Regina. Ne amintim că înainte de nașterea lui George, fiul lui Kate și William, Regina s-a asigurat printr-o scrisoare că acesta va primi titulatura de prinț. Însă, în acest caz vorbim de un urmaș mult prea îndepărtat la linia de succesiune a tronului pentru ca Regina Angliei să facă modificări legislative.

Meghan Markle si Printul Harry 1

Vor angaja Ducii de Sussex o dădacă?

Cu siguranță, Meghan și Harry vor angaja o dădacă pentru a se ocupa de bebelușul lor, mai ales dacă aceștia vor fi plecați în delegații oficiale pentru a-și îndeplini responsabilitățile avute în cadrul Familiei Regale. De asemenea, Kate s-a bucurat constant de prezența unei bone, Maria Teresa Turrion Borrallo.

Unde și când se va naște copilul lui Meghan și Harry?

Fără îndoială, copilul Ducilor de Sussex se va naște la Spitalul St Mary, Paddington, Londra, în același loc unde a născut și Ducesa de Cambridge, dar și locul unde a venit pe lume Prințul Harry, în 1984. Urmașul lui Meghan și Harry se va naște în primăvara anului 2019. Ceea ce este interesant de punctat este că bebelușul regal ar putea avea dublă cetățenie, americano-britanică, dacă părinții săi vor solicita asta. În acest moment, Meghan Markle are cetățenie americană, cu toate că intenționează să-și ia cetățenia britanică sau cel puțin, dublă cetățenie. Conform legilor Ambasadei SUA din UK, un copil născut pe teritoriu străin, dar care provine dintr-un părinte ce este cetățean american și un părinte cetățean non-american, poate obține cetățenie americană, dacă părintele său a locuit cel puțin cinci ani în SUA, după vârsta de 14 ani.

Citește și – Kate Middleton și-a schimbat subtil atitudinea după ce a născut. Ce spun experții în limbajul trupului

Citește și – Christian Chavez, starul din “Rebelde“, se confruntă cu o boală ereditară

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter