Handbalista Eliza Buceschi: “Fiecare zi e o oportunitate să devii o versiune mai bună de-a ta”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Luni, 19 aprilie 2021, 16:41

Revenim în atenția ta și astăzi cu miniseria de interviuri UNICA ce își propune să surprindă „tricolorele” echipei naționale de handbal feminin a României. De această dată, vei afla detalii interesante despre handbalista Eliza Buceschi. Ea joacă pentru clubul CS Rapid București și pentru echipa națională a României pe postul de centru/inter stânga. Are în palmares o medalie de bronz la Campionatul Mondial în 2015, dar e și câștigătoare a campionatului intern, atât în România, cât și în Germania.

Ritmul vieții s-a schimbat din 2020. Cât de mult ți-a lipsit competiția?

A fost o perioadă extrem de dificilă, deoarece lumea s-a oprit inclusiv pentru noi, sportivii, și ne-a lipsit mult competiția, însă mă bucur că am putut să ne reluăm activitatea chiar dacă lucrurile nu sunt încă la fel.

A fi într-o formă excelentă implică și un mindset pe măsură. Cum reușești să îți păstrezi motivația în momentele în care te simți mai vulnerabilă?

Într-adevăr au existat și perioade grele, însă îmi place mult ceea ce fac și consider că fiecare zi e o oportunitate de a învăța și de a deveni o versiune mai bună a mea atât ca sportivă, dar și ca persoană.

Citește și:
Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României: „Este un sport dur și mă consider o luptătoare”
Handbalista Andreea Popa: „Am fost crescută în spiritul – învață că în viață mai și pierzi!”
Handbalista Crina Pintea: “Sunt un om emotiv, dar când sunt pe teren uit de acest aspect”
Handbalista Cristina Laslo: „Indiferent de situație, în viață, ca și pe teren, ai ocazia să o iei de la zero în fiecare zi!”
Handbalista Denisa Dedu: “Scopul comun al sportivilor este cel de a aduce glorie țării”

Cum este tratată problema egalității de gen în lumea sportului?

Cred ca încă mai este mult de muncă în direcția aceasta, însă observ că se dorește o schimbare, iar în ultimii ani s-a încercat mai mult promovarea sportului feminin.

Handbalul poate părea un sport dur câteodată. Care sunt slăbiciunile tale? Ce te emoționează?

Mă emoționează fiecare reușită pe care o are un sportiv, pentru că fiind în acest domeniu știu câtă muncă și sacrificiu sunt în spatele acelui rezultat.

Din ce este alcătuită alimentația unui sportiv de performanță?

Cred ca un sportiv trebuie să aibă o alimentație echilibrată, bazată în special pe proteine. Nu am un meniu standard, însă îmi place să îmi încep ziua de obicei cu un oatmeal.

Ce lecție învățată pe teren o consideri utilă și pentru viața ta de zi cu zi?

Să nu renunț niciodată, deoarece munca și perseverența vor fi răsplătite mai devreme sau mai târziu.

Câte rochii și câți pantaloni ai în dressing? 😊Dar câte perechi de sneakers și câte de pantofi cu toc?

Pantalonii și sneakerșii ocupă o mare parte a garderobei mele, însă în zilele libere prefer rochiile, așa că se regăsesc și ele în dulapul meu.

Cum te pregătești înainte de antrenamente din punctul de vedere al rutinei de skincare? Ce nu îți lipsește din geantă?

Țin la îngrijirea tenului, iar din geantă nu îmi lipsesc niciodată crema hidratantă și cea cu factor de protecție solară.

Foto: Horia Stan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter