Gala BRIT Awards 2021: Taylor Swift, prima artistă care va primi trofeul Global Icon

De Unica.ro, pe
Taylor Swift va deveni marți, la gala BRIT Awards 2021, prima femeie care va primi trofeul Global Icon. De asemenea, artista americană a fost nominalizată de șase ori la categoria „International Female Solo Artist”.

Taylor Swift (31 de ani) va fi prima femeie din istoria BRIT Awards care va primi trofeul Global Icon. Printre cei care au primit această distincție s-au aflat artiștii Elton John, David Bowie şi Robbie Williams.

Gala BRIT Awards 2021: Taylor Swift, prima artistă care va primi trofeul Global Icon

Premiul îi va fi înmânat marți, 11 mai, în cadrul ceremoniei de la O2 Arena din Londra. Trofeul este acordat în semn de „recunoaştere a impactului imens asupra muzicii lumii, a repertoriului incredibil şi a realizărilor până în prezent”, potrivit The Guardian.

De asemenea, Taylor Swift a primit cea de-a șasea nominalizare la categoria „International Female Solo Artist”. Artista a câștigat acest premiu în 2015.

Citește și: Mama Elodiei Ghinescu, mărturisiri șocante despre Cristian Cioacă

Calvarul Gabrielei Cristea după ce și-a făcut singură manichiura: Mă simt groaznic. Am luat pastile

Timp de 18 ani a fost torturată de tatăl ei, care voia să creeze o super-femeie

Kristina Zhuravleva, o influenceriță de succes din Rusia, a fost găsită moartă la marginea unui drum

Cântăreața este cel mai vândut artist din Marea Britanie în 2021. Aceasta și-a început cariera muzicală în 2004, iar piesele ei au urcat repede în topurile muzicale. A câștigat numeroase premii și a doborât recorduri după recorduri, devenid unul dintre cei mai apreciați artiști din întreaga lume. 

Taylor Swift este și prima femeie care a câştigat trei trofee Grammy la categoria „albumul anului” pentru „Folklore”, cel de-al optulea album al ei. Cântăreața a mai primit acest premiu pentru „Fearless”, în 2010, şi pentru „1989”, în 2016. Frank Sinatra, Paul Simon şi Stevie Wonder sunt singurii artişti care s-au impus de trei ori la această categorie.

În 2019, Swift a ocupat prima poziție în topul Forbes, la categoria cea mai bine plătit artistă. Superstarul a câștigat 185 milioane de dolari în perioada iunie 2018 – iunie 2019. A fost pentru a doua oară în cinci ani când artista a ocupat această poziție a clasamenutului.

5 lucruri pe care nu le știai despre Taylor Swift

Taylor Swift s-a născut pe 13 decembrie 1989 și și-a început cariera, la vârsta de 16 ani, în Nashville, orașul în care majoritatea caselor de discuri sunt specializate în muzică country. Și-a lansat albumul de debut, intitulat „Taylor Swift”, în 2006 și a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secțiunea country a topului Billboard. Iată cinci lucruri despre cântăreață pe care nu le știai:

  1. Filmul preferat al artistei, la care plânge de fiecare dată, este Pocahontas
  2. Taylor a învățat să cânte singură la chitară și a scris peste 250 de cântece
  3. A picat examenul pentru permisul de conducere de mai multe ori, însă a reușit să îl obțină în clasa a 10-a
  4. A fost cea mai tânără cântăreață care a apărut în emisiunea „Saturday Night Live”
  5. Numerele norocoase ale ei sunt: 13, 89, 21, 36 și 39.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter