Fiica lui Dem Rădulescu, Irina, amintiri inedite cu actorul

De Adelina Duinea, pe

Dem Rădulescu s-a stins din viață în luna septembrie a anului 2000. Fiica acestuia cu actrița Adriana Șchiopu (65 de ani), Irina Rădulescu (34 de ani), le calcă pe urme celebrilor ei părinți, fiind în prezent actriță a Teatrului Mic.

Irina a crescut pe platourile de filmare. Primul rol l-a interpretat la vârsta de doar 6 ani. Pe când era încă studentă la Actorie, Cătălina Buzoianu a ales-o să joace în spectacolul Furtuna, astfel ajungând membră a echipei Teatrului Mic.

Fiica lui Dem Rădulescu, Irina, amintiri inedite cu actorul

Dem Rădulescu s-a stins din viață când Irina avea doar 13 ani. „Era un om de o rigoare… În ultima vreme era destul de obosit, se resimțea fizic și mama îl tot ruga: «Te rog frumos, măcar la radio renunță». El spunea: «Nu, oamenii s-au obișnuit cu vocea mea»”, a dezvăluit Irina Rădulescu la Acces Direct, potrivit Spynews.

„De la bun început am avut o relație directă. În momentele cele mai de cumpănă s-a ivit ceva care să mă ajute, ceva aparent întâmplător, dar ca trimis din altă lume”, a mai spus actrița.

„Apucasem să-i zic atunci, în 2000, că mi-ar plăcea [să fiu actriță]. Nu era o decizie, oricum, la vârsta aia, dar cred că, în sinea lui, tare mult i-ar fi plăcut. Mama întotdeauna a privit lucrurile mult mai tranșant, pentru că era singura care avea sfaturi de dat în acel moment. A avut o abordare mult mai pragmatică, care reduce puțin și din emoțiile inerente”, a conchis Irina Rădulescu.

Irina Rădulescu: „Ai mei au avut grijă să am o educație dezvoltată în mai multe direcții”

„Ai mei au avut grijă să am o educație dezvoltată în mai multe direcții. Ca să-mi ofere portițe, doar-doar voi face altceva. În anul în care tata a murit, chiar înainte să se ducă, știu că i-am spus mamei, așa, în treacăt, într-o discuție:

Citește și:

Cleopatra Stratan și Edward Sanda, o nuntă atipică. Ce tradiție nu vor respecta

Doinița Oancea iubește din nou! Prima imagine cu actrița și cu noul ei iubit

Adela Popescu, despre prima noapte acasă cu al treilea fiu: „A fost grea”

«Ce-ar fi dacă m-aș face actriță?». Ea a apucat să-i spună tatălui meu și, nu știu cum, el a simțit nevoia, chiar cu câteva zile înainte să moară, să aibă o discuție foarte serioasă cu mine și să-mi spună: «Tu să cauți întotdeauna adevărul, să cauți să fii sinceră, autentică. Să cauți simplitatea și adevărul».

Și știu că m-a și mirat. Adică, bun, am înțeles că mama i-a zis, dar mi s-a părut o abordare directă. Însă se spune că oamenii simt când se apropie sfârșitul și pesemne a simțit nevoia să-mi transmită asta”, mai spunea Irina în vara anului 2020, în prima ediție a emisiunii online OK! Popcorn Show.

„Mi-am perceput părinții în primul rând ca fiind ai mei, mai apoi mi-am dat seama că ei, prin prisma profesiei, sunt și ai publicului. Iar ei, ca părinți, mi-au oferit o atmosferă plină de iubire și armonie, prielnică dezvoltării unei personalități proprii.

Ăsta a fost avantajul suprem și el este legat în primul rând de calitatea lor umană, pe care, desigur, au știut s-o pună și în slujba artei”, își mai amintește Irina, potrivit VIVA!.

Irina Rădulescu: „De la tata am învățat să mă bucur de tot și de toate”

„De la tata am învățat să mă bucur de tot și de toate. Și de la mama la fel. Sunt oameni care m-au bucurat. E ușor să-ți amărăști sufletul, dar e bine să-ți cultivi această capacitate de a te bucura de lucrurile mici”, mai spunea Irina în trecut, într-un interviu pentru Recorder.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter