EXCLUSIV Interviu cu Julie Mayaya, despre transformarea ei în Tina Turner

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 04 februarie 2020, 12:26
Julie Mayaya, câștigătoarea din 2012 de la Vocea României și antrenoarea din echipa lui Horia Brenciu din cadrul competiției, a început anul 2020 în forță, cu planuri despre care ne-a povestit cu mult entuziasm.

Frumoasa Julie a pregătit pentru 1 Martie un spectacol tribut Tina Turner, în care va intra în pielea legendei muzicale care ne-a încântat de-a lungul timpului cu piese precum “We’re simply the best” și “Proud Mary”. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură Constanța, urmând ca apoi să repete experiența și în alte orașe, printre care Galați, Iași, Botoșani și Bacău.

Cu Tina Turner cum ți-a venit ideea?

Eu o iubesc pe Tina. Dintotdeauna mi-a plăcut de ea. Tina Turner, pentru mine, este diva numărul unu. Înainte să fie Beyonce, a fost Tina Turner, știi? Având în vedere că anul trecut a împlinit frumoasa vârstă de 80 de primăveri, am zis că mi-ar plăcea să fac ceva în sensul ăsta. Noi, ca artiști, trebuie să venim cu chesiti noi de fiecare dată. Dacă nu vii cu o chestie nouă, publicul se plictisește. Iar Tina este cea mai nouă și cea mai veche chestie pentru mine.

Te-a influențat Tina Turner pe plan muzical?

Cumva, încă de dinainte de Vocea României, lumea mă asemăna cu ea. Chiar am avut o întâmplare drăguță. Cântam la mare, la o terasă, cu mulți ani înainte de Vocea. Și a venit o doamnă care stătea pe terasă, și-a pus așa mâinile în sân și se uita la mine. Și mă analiza. După aia m-a abordat, mi-a zis: “Băi, tu ai făcut playback sau cântai live?”. Eu i-am spus: “Cântam live”. Iar ea: “Nu te cred!”. Am vorbit cu ea, ca să înțeleg că doamna lucra la un ziar sau o revistă locală din Mangalia. Mi-a luat un interviu și a făcut un articol drăguț cu mine: “Julie Mayaya – Tina Turner de România”.

Cum te pregătești pentru a intra în pielea ei?

Cu sport în fiecare zi și repetiții extrem de solicitante, cu febră musculară, cu multă sudoare și, sper eu, cu câteva kilograme în minus. Este solicitant, ai nevoie de condiție fizică, atâta tot. Totul se face prin exercițiu. E greu, dar nu imposibil, se poate.

Ce program ai la repetiții?

Azi repet cu backing-ul, mâine repet cu dansatorii, poimâine repet cu trupa. Când nu, acasă, singură, îmi fac temele, mă documentez, mă uit la expresia fețe, la ce face cu mâinile, la ce face cu picioarele între piese. E destul de mult de muncă pentru o oră jumătate de spectacol. 

Care e cea mai dificilă parte în a intra în pielea Tinei?

Pentru mine, partea de coregrafie, unde avem sincroane cu dansatorii – în mod special piruetele. După două învârtiri de alea, simt că se învârte toată sala cu mine și eu trebuie să continui să cânt. Piruetele sunt cea mai mare problemă. O altă mare problemă este că toate astea se întâmplă pe tocuri.

Dacă e să mă întrebi pe mine, la nivel de show, artistul numărul unu cu cel mai tare show ever este Michael Jackson, iar pe locul doi este Tina Turner. Dar câteodată mi se pare că sunt la egalitate. Tina Turner e un artist extrem de greu de copiat și de făcut tribut după.

Am să încerc, în momentul în care mă urc pe scenă, să o las pe Julie Mayaya deoparte și să încerc să intru cât mai mult în piele Tinei.

La ce ar trebui să se aștepte oamenii care vor veni la concert?

La explozie de energie! Noi o să încercăm să reproducem concertele Tinei cât se poate de bine, de la costume și dansatori până la lumini și decor. La machiaj mă descurc singurică, ăsta e challenge-ul meu. Mi-am confecționat singură și o perucă. Am mai făcut asta, am învățat pe YouTube, care este cel mai bun profesor al meu ever. Toate prostiile le găsești pe YouTube, inclusiv cum să construiești o bombă – asta m-a oripilat.

Julie Mayaya ne-a vorbit și despre planurile ei de a merge la Eurovision, precum și pasiunile ei care nu implică muzica într-un interviu exclusiv, care va apărea în ediția de martie a revistei Unica.

Foto – Anatol Strună

Styling & Costume Design – Eli Adam, Ana Maria Prelipcean & Annema

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter