Exclusiv! Care au fost cele două obiecte nelipsite din bagajul de maternitate al Danei Rogoz

De Revista Unica, pe Ultimul update Joi, 21 mai 2020, 14:02

Dana Rogoz a povestit, în interviul acordat pentru Revista Unica, care au fost temerile cu care s-a confruntat înainte de a naște. Actrița a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă în urmă cu doar o zi și ne-a dezvăluit care au fost cele două obiecte pe care le-a pus negreșit în bagajul de maternitate.

Pe parcursul celei de-a doua sarcini, Dana Rogoz a călătorit mult: în primul trimestru prin țară, cu caravana filmului MO, iar în al doilea trimestru, cu același film, la Festivalul Internațional de la Cairo și la Making Waves, în New York:  „Îmi plănuisem ca la începutul lunii a șaptea să am ultimele spectacole de teatru și ultimele filmări pentru un scurtmetraj (și chiar așa s-a întâmplat), iar din 8 luni să stau liniștită mai mult pe acasă. Habar nu aveam la momentul respectiv cât de mult voi ajunge să stau acasă!“, – își începe Dana Rogoz povestea.

Dana și soțul ei, Radu, aveau cu totul alte griji pe-atunci: să caute o bonă, să renoveze camera copiilor… „griji“ care dintr-odată li s-au părut fițe, mofturi ridicole, după declanșarea pandemiei. Tot ce-a mai contat apoi au fost ce măsuri să ia pentru a se proteja cât mai mult de coronavirus.

Cea mai mare temere a fost aceea de a nu se infecta înainte de naștere, punând în pericol fetița: „Gândul că, infectată fiind, nu aș putea să o pup, să o miros, să o strâng în brațele mele nelimitat mă întristează și acum, așa că fac tot ce pot să nu ajungem în acea situație“, – ne-a explicat Dana Rogoz.

Între timp, și-a resetat complet planul nașterii și s-a obișnuit cu gândul că va fi doar ea cu fetița nou-născută pentru câteva zile: „În mod paradoxal, în loc să-mi fie din ce în ce mai teamă, pe măsură ce săptămânile trec în izolare și nașterea se apropie, eu sunt din ce în ce mai calmă și mai împăcată cu situația asta, așa ciudată cum e ea. M-am obișnuit cu necunoscutul. Sigur că-mi doresc să nasc într-un anumit spital și cu doctorița care mi-a urmărit de la început sarcina, dar sunt conștientă că aceste planuri pot fi în orice moment date peste cap“, – mai spune Dana.

Chiar dacă i-a fost frică, a ieșit din casă în ultimele săptămâni – pentru control medical, pentru morfologia de trimestrul 3, pentru analize ce nu puteau fi amânate. Cu mască, cu dezinfectant, cu toate măsurile de siguranță posibile luate, tot spune că i-a fost teamă. În rest, a stat cu Radu și cu Vlad în izolare și spune că a fost surprinsă că fiul ei, cunoscut pentru faptul că e extrem de activ, nu s-a plâns niciodată de izolare și nu a cerut niciodată să iasă din casă. Dana spune că Vlad a acceptat limitarea mișcării foarte ușor, dar că profită cât poate de mult de prezența părinților. Cunoaște noțiunea de „coronavirus“, știe că trebuie să se protejeze, a înțeles și că pe bunica o mai poate vedea o perioadă doar prin video-call.

În bagajul de maternitate a luat jurnalul fetiței, dar și laptopul, pe care își dorește să-l țină mereu deschis pe Skype cu Radu și cu Vlad. Crede că viața ei cu doi copii va fi o aventură minunată și abia așteaptă să poată călători din nou, visând cum se vor sui toți patru în rulotă și vor pleca unde văd cu ochii.

Citește și – Cum arată Ovidiu Cuncea în prezent. Actorul a trecut de la preoție la călugărie

Dana Rogoz mai spune că a continuat și o parte dintre colaborările pe care le avea prin blog și social media, ba a și livrat de una singură comenzi Moon în această perioadă. În plus, a început să le citească copiilor povești live, pe pagina ei de Facebook, în fiecare zi, de la ora 16:00, chiar din primele zile de izolare. Îi este dor de prieteni, de călătorii și de teatru, dar înțelege că e o situație excepțională. Urmărește în social media grupul Zen Mommies, „pentru că mai multe prietene sunt active acolo“. Dar nu comentează și nu scrie aproape niciodată. Pe lângă prietene, cel mai mult vorbește despre sarcină cu fratele ei, care e medic de boli infecțioase și pe care îl bombardează cu toate grijile ei.

Citește și –  Octavian Strunilă s-a reprofilat pe perioada pandemiei de COVID-19. Ce face acum actorul

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter