Elvis Presley, obsedat de mâncare, dar disperat să slăbească. Vezi ce dietă ciudată a încercat

De Geo Berciu, pe Ultimul update Marți, 10 aprilie 2018, 17:03

Dacă există iad, Elvis Presley a locuit acolo timp de 36 de ani. Păcatul lui? Lăcomia.
Când a murit la 16 august 1977, Regele Rock & Roll-ului, Elvis Presley cântărea 159 de kilograme, datorită unui regim alimentar care conţinea, în medie 22.000 de calorii pe zi. Meniul zilnic, condimentat cu droguri şi depresie, a pavat drumul spre mormântul regelui. El a murit în august 1977, fiind găsit decedat în baia lui, lângă toaletă, după ce, au spus unele surse, s-ar fi înecat cu propria vomă.
Elvis Presley, obsedat de mâncare, dar disperat să slăbească. Vezi ce dietă ciudată a încercat

Din bărbatul tras prin inel de la începutul carierei lui, idol a milioane de femei, ajunsese în ultimii ani de viaţă un obez obsedat de mâncare. Pentru a se simţi bine, mânca 6 ouă, o jumătate de kilogram de şuncă, un sfert de kilogram de cârnaţi si 12 prăjituri la micul dejun. Era atât de subjugat de preferinţele sale culinare încât într-o noapte, în 1976, a zburat la Denver doar pentru a mânca sandvişul său preferat: Fool’s Gold Loaf. Acesta l-a costat 16.000$ şi conţinea o mare baghetă italiană, tăiată pe jumătate, scobită de miez şi umplută cu margarină, jeleu şi unt de arahide. La mijloc, între cele două felii trona o cantitate considerabilă de 500 de grame de bacon prăjit, iar înainte de servire, era cu totul prăjit în mult unt. Totalul caloriilor? Peste 8.000, cu mult peste limita zilnică admisă.
Elvis Presley, obsedat de mâncare, dar disperat să slăbească. Vezi ce dietă ciudată a încercat

Bineînţeles că pofta lui de mâncare pantagruelică şi preparatele consumate au atras atenţia medicilor, care l-au avertizat în numeroase ocazii că sfârşitul îi este aproape dacă nu încetează, însă Elvis Presley a găsit o metodă inedită de a slăbi. Artistul a fost fascinat de ideea, foarte la modă în anii ’70, că în timpul somnului, corpul nu consumă calorii şi organismul tău este forţat să ardă caloriile care au fost deja stocate. Aşa că, în timpul unui turneu la Las Vegas, Presley s-a lăsat sedus de metoda sedării timp de câteva zile pentru a slăbi „natural”. Şi nu o dată, ci de mai multe ori, deşi rezultatele revelatoare nu au existat niciodată, iar medicul lui curant, l-a sfătuit să înceteze cu cocteilurile de somnifere.
Elvis Presley, obsedat de mâncare, dar disperat să slăbească. Vezi ce dietă ciudată a încercat

O viaţă de izolare de lumea exterioară, combinată cu privilegiile şi excesele de star l-au condus pe Elvis Presley în cele din urmă la un fatidic sfârşit. Dieta somnului, făcută populară de către el, este una greşită, ne atenţionează specialiştii. Majoritatea medicilor sunt acum împotriva acestei metode extreme de a pierde în greutate, mai ales că nu există nici o informaţie că aceasta dietă ar avea succes.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter