Elton John, dezvăluiri emoționante despre ultimele zile de viață ale lui Freddie Mercury

De Oana Savin, pe
Elton John, prieten apropiat al lui Freddie Mercury, unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, a făcut dezvăluiri emoționante despre ultimele zile din viața vocalistului trupei Queen.

În cartea „Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS”, Elton John amintește evenimentele tragice care au dus la decesul starului, care a murit răpus de o complicație dată de SIDA, dar și cum, în ciuda bolii, Mercury nu a încetat să aibă grijă de cei din jurul lui.

Freddie nu a anunțat public că suferă de SIDA, decât cu o zi înainte de a muri în noiembrie 1991. Deși era peste măsură de energic pe scenă – mai mult decât Bowie sau Jagger la un loc – era un om foarte rezervat în ce privește viața privată”, a afirmat Elton John.

„Dar Freddie mi-a spus că are SIDA imediat după ce a fost diagnosticat în 1987. Am fost devastat. Am văzut ce face această boală la mulți prieteni. Știam exact ce se va întâmpla cu Freddie. Și el știa. El știa că moartea, moartea agonizantă, urma să vină”, a continuat el.

„Dar Freddie era incredibil ce curajos. A păstrat aparențele, a continuat să cânte alături de trupa Queen, și a continuat să fie cea mai amuzantă și generoasă persoană dintotdeauna”, a subliniat artistul.

„După ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, a fost prea greu de îndurat. Mi se rupea inima să văd această stea a muzicii distrusă de SIDA. Spre sfârșit, corpul său a fost acoperit de leziuni cutanate dureroase din cauza sarcomului Kaposi. Era aproape orb. Era prea slăbit și pentru a sta în picioare”, și-a amintit Elton John.

Starul britanic a mai dezvăluit că Freddie Mercury l-a trecut în testament. După moartea artistului, de Crăciun, Elton John a primit un cadou de la Mercury – un tablou, semnat de unul din artiștii lui preferați, pictorul britanic Henry Scott Tuke.

Acest cadou a venit însoțit de un mesaj: „Dragă Sharon, mă gândeam că-ți place. Cu drag, Melina. Crăciun fericit!”

Potrivit Bored Panda, Sharon și Melina erau numele cu care se alintau cei doi.

„Eram terminat. Aveam 44 de ani atunci și plângeam ca un copil. Era acest om frumos, pe moarte, în ultimele sale zile de viață și-a găsit timp să-mi caute un cadou de Crăciun. (…) Chiar și pe moarte, mi-a amintit cât de special era”, a precizat Elton John.

Cine a fost Freddie Mercury

Freddie Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut în anul 1946 în Zanzibar. El a înființat trupa Queen în 1971, alături de Brian May, Roger Taylor și John Deacon.

Queen a devenit un nume greu în industria muzicală în 1975, odată cu lansarea celui de-al patrulea album, „A Night at the Opera”, ce conţine legendara piesă „Bohemian Rhapsody”, compusă chiar de Freddie Mercury.

Mercury a compus sute de melodii care au intrat în istoria muzicii. A concertat de peste 700 de ori alături de Queen în întreaga lume.

Artistul a fost diagnosticat cu HIV în 1987. Iniţial el nu a dorit ca informaţia să fie făcută publică şi a negat zvonurile apărute în presă. Pe 23 noiembrie 1991 a trimis jurnaliştilor un comunicat în care recunoştea că a fost testat seropozitiv.

La doar o zi după ce a recunoscut că suferă de SIDA, a decedat. Freddie Mercury s-a stins din viață la 45 de ani.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter