Două modele de pantofi create de Katy Perry au fost retrase de la vânzare din cauza conotațiilor rasiste

De Oana Savin, pe
Două modele de pantofi create de Katy Perry au fost retrase de la vânzare din cauza conotațiilor rasiste. Pantofii au stârnit critici după ce a fost remarcată asemănarea cu machiajul „Blackface”.

Cele două modele din linia de pantofi a artistei sunt „Rue Face Slip On Loafers” și varianta cu toc „Ora Face Block Heel Sandal”, relatează TMZ.

Acești pantofi au ornamente care redau forma unor ochi, a unui nas și a unei guri cu buze roșii și erau comercializați în două variante: negru și bej.

Cel care a creat probleme a fost modelul negru pentru că seamănă foarte mult cu unul dintre simbolurile rasismului american, machiajul „blackface”.


Muzeul Național de Istorie Afro-Americană enumără „blackface”, machiajul purtat de actorii albi din prima jumătate a secolului al XX-lea pentru a înfățișa personaje de culoare, printre stereotipurile impuse de majoritate pentru a ridiculiza aspectul și cultura afro-americanilor.

Katy Perry a devenit cunoscută datorită hitului din 2008 „I Kissed a Girl” care a atins prima poziție în peste 20 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia și United World Chart. Continuând o carieră de succes, primește multe nominalizări, premii și distincții ca artist de nivel mondial, devenind unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din istorie, cu peste 100 de milioane de albume și single-uri vândute la nivel mondial, dintre care 81 de milioane de single-uri și peste 12 milioane de albume în SUA.

Ca urmare a succesului înregistrat, Perry lansează cinci parfumuri (PurrMeow!, Killer Queen, Royal Revolution și Mad Potion) și intră în domeniul filmului, fiind vocea Ștrumfiței din trilogia The Smurfs și protagonista unui film documentar, Katy Perry: Part of Me, ce are ca subiect viața ei ca artist în turnee și despărțirea de Russell Brand, soțul ei, cu care a avut un mariaj de doar 14 luni.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter