EXCLUSIV! Shooting spectaculos cu Delia, cum nu ai mai văzut-o vreodată: de-a joaca în desenele animate

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 22 octombrie 2020, 12:13
Sinceră, nebunatică, asumată, îndrăgită: ea e Delia! Ea se află pe coperta de noiembrie a revistei Unica, unde o vedem într-o ipostază absolut inedită, înconjurată de desene animate și gata de joacă.

În spatele shootingului spectaculos există și un motiv: Delia s-a aventurat în tărâmul animației, împrumutându-i vocea adorabilei Văcuțe Dramatice din pelicula de desene animate „Aventurile Fraților Urși: Filmul” („We Bare Bears: The Movie”).

„Aventurile Fraților Urși” („We Bare Bears”) este un serial american de desene animate plin de surprize, care a câștigat nenumărate premii de la lansarea din 2015 și până acum, printre care și BAFTA Children’s Award. După succesul fulminant al serialului, avem plăcerea să ne delectăm cu „Aventurile Fraților Urși: Filmul”, film a cărui premieră va avea loc în data de 21 noiembrie, la ora 17:20, pe Cartoon Network.

Acest film urmărește călătoria epică la care se înhamă trei ursuleți năstrușnici: Grizzly, Panda și Ursul Polar. Pe drum, ei își fac mulți prieteni, descoperă obstacole nebănuite, se distrează la petreceri și descoperă cât de puternică este forța prieteniei. Printre prietenii pe care și-i fac pe drum se numără și charismatica Văcuță Dramatică.

Așchia nu sare departe de trunchi: Delia și Văcuța Dramatică, mai asemănătoare decât ai crede

Dramatică, populară și asumată, Văcuța Dramatică este exact ca Delia. Pe Delia am văzut-o, de-a lungul timpului, în nenumărate ipostaze: Delia artista, Delia nomada, Delia jurata. Noua ipostază, cea în care a trebuit să își împrumute vocea unui personaj de desene animate, i-a priit și a întâmpinat-o cu același mix de umor, dezinvoltură și profesionalism pentru care o iubim.

Abia când o vezi pe Delia în carne și oase, pozând în fața camerelor, îți dai seama că ea este un personaj în sine – dansează, râde, sare în sus, se apleacă, se joacă, zâmbește ștrengărește, face cu ochiul, se prostește. E un spectacol să o observi și te întrebi dacă nu cumva a coborât chiar ea dintr-un desen animat, atât de hazlie este priveliștea. 

Dar când camerele se opresc, Delia se calmează. Zâmbetul ei nu mai este ștrengăresc, este tainic. Vocea ei sună diferit față de cea pe care mi-o amintesc de la televizor – pare mai copilăroasă, mai caldă, mai suavă. Este puțin obosită și îi este foame – astea sunt exact părțile mai puțin glamorous ale profesiei ei, după cum spune: „Glamorous e rezultatul muncii, nu munca în sine. E muncă, muncă, muncă, niciodată piua”.

Cu franchețea cu care ne-a obișnuit, ne-a povestit despre cum a fost să intre în pielea Văcuței Dramatice, despre hopurile carierei ei, despre mariajul său și așteptările de viitor.

Tu de la 16 ani, reușești să te menții în mod constant relevantă ca artistă. Care este secretul tău?

Nu știu care e secretul – să fii atent la ce se întâmplă, să nu trăiești în trecut, să nu rămâi ancorat în trecut niciodată și să ai prieteni din aceeași generație, să n-ai prieteni bătrâni. Dacă ai un cont de Instagram sau dacă intri pe internet nu ai cum să nu vezi ce se întâmplă.

Ce faci atunci când obosești?

Încerci să te odihnești. Uneori e nevoie de o altă oboseală, e nevoie să schimbi felul de a obosi – să nu te obosești muncind, ci să te obosești cu chestii fizice. Pentru mine aia e oboseala cea mai plăcută.

Există lucruri pe care nu le-ai face niciodată pentru artă?

Chestii care nu îmi plac, punct. Nimic din ce nu mi-ar plăcea să fac – gen să mă îmbrac cu ceva anume dacă nu îmi place, să mănânc ceva anume dacă nu îmi place, să mă duc într-un loc care nu îmi place.

Ce preconcepții legate de viața de artist pe care le au oamenii nu s-au dovedit adevărate pentru tine?

Eu nu știu ce preconcepții au oamenii cu privire la viața de artist. Chiar nu știu, pentru că de cele mai multe ori oricum greșesc când au păreri și își imaginează totul la superlativ sau trag concluzii din perspectiva lor. Nu știu, multe lucruri sunt neadevărate. Nu poți ști ce se întâmplă în viața unui om decât trăind lângă el aproape zi de zi. Nu poți ști din afară, din ce vezi în reviste – nu ai cum să îți formezi o părere, decât una superficială.

De câțiva ani încoace, femeile din industriile artistice vorbesc tot mai deschis despre experiențe lor cu hărțuirea sexuală. Tu te-ai confruntat vreidată cu asta?

Nu mi s-a întâmplat ceva să țin minte și să mă marcheze în vreun fel.

Despre pasiuni și mariaj

Când nu ești Delia artista, ești Delia nomada. Care a fost prima călătorie care ți-a deschis apetitul pentru această pasiune?

Prima călătorie care mi-a deschis cu adevărat apetitul a fost în Thailanda, Cambodgia, Vietnam și Laos, timp de o lună. Și acolo s-a declanșat factorul nomad ca să zic așa.

Călătorind prin lume, ce-ai învățat despre tine?

Că sunt foarte nepretențioasă și relaxată când sunt în afara carierei mele artistice. Că sunt un om uneori răbdător, alteori cu chef de a cutreiera munții.

Ce ai învățat în opt ani de mariaj?

Am învățat să trăiesc într-un echilibru frumos și constant cu omul de lângă mine. Cred că învățatul ăsta trebuie să fie ceva natural, o evoluție firească a lucrurilor și o transformare a lucrurilor. Nu cred că le înveți, nu este nimic de învățat de fapt.

Ce lucruri ți-ai fi dorit să știi înainte să te căsătorești?

Habar n-am… mi se pare că nu se schimbă ceva, e la fel.

Delia în pielea Văcuței Dramatice din „Aventurile Fraților Urși: Filmul”

Care a fost partea ta preferată la a da glas Văcuței?

Tot procesul în sine mi se pare extrem de interesant. El constă în a imprima vocea efectiv în studio și a privi un ecran. Este foarte interesant să faci asta pentru că îți dă și o oarecare creativitate; ții cont de niște repere, de niște lucruri care se întâmplă în montaj, dar poți avea niște lucruri care te pot surprinde.

Dar cea mai mare provocare?

Cea mai mare provocare a fost să iasă totul din prima și să nu fie nevoie să trag duble. Am vrut să iasă din prima, să curgă totul de la bun început.

Ce trăsături aveți în comun tu și Văcuța Dramatică?

Cred că suntem la fel de crazy, funny și asumate.

Dacă mâine personajul ar prinde viață și ți-ar bate la ușă, cum v-ați petrece ziua?

Eu și văcuța ne-am duce pe munte, pe un traseu montan, pe o pajiște alpină. Poate aș duce-o în Elveția sau în Bucegi sau în Austria.

Îți dorești să îți mai împrumuți vocea și altor personaje de acum încolo?

Of course! Ba chiar mi-aș dori să intru în lumea filmului ușor-ușor.

Numărul de noiembrie al revistei Unica poate fi găsit la punctele de difuzare a presei începând cu 22 octombrie.

Concept: Raluca Hagiu, Irina Hartia

Foto: Ștefan Dani, PR

Ilustrație: Daniela Mihăilescu

Make-up: Alexandru Abagiu

Hair style: Adonis Enache

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter