Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României: „Este un sport dur și mă consider o luptătoare”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Miercuri, 07 aprilie 2021, 15:24

Dincolo de contextual actual, de coronacriză, de blocaje și tensiuni, există oameni care luptă să aducă energie pozitivă în peisajul autohton. Așa că în ediția de aprilie a revistei UNICA ne-am îndreptat atenția cu entuziasm spre echipa națională de handbal feminin a României.

Dacă nu ai apucat încă să citești amplul nostru material din revistă, atunci te întâmpinăm online cu o miniserie de șapte interviuri ce le vor surprinde pe rând pe: Cristina Neagu, Crina Pintea, Andreea Popa, Cristina Laslo, Denisa Dedu, Eliza Buceschi și Lorena Ostase.

Echipa naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi a învins echipa Muntenegrului în turneul preolimpic de la Podgorica. Pentru calificare, țara noastră ar fi avut nevoie de o victorie de cel puţin cinci goluri diferenţă. Cu toate acestea, putem spune că suntem mândri de „tricolorele” noastre, de ambiția și răbdarea lor, de determinarea și puterea lor demonstrată în timpul competițiilor. Le felicităm indiferent de cirscumstanțe.

Astăzi am ales să dăm cuvântul Cristinei Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României. Aceasta a primit recent premiul pentru cea mai bună jucătoare a Ligii Florilor Mol, respectiv cea mai bună handbalistă a competiției interne feminine, pentru sezonul 2019-2020. În prezent evoluează la clubul CSM București și este singura handbalistă din istorie recompensată de patru ori de IHF cu titlul de cea mai bună handbalistă IHF din lume.

Ritmul vieții s-a schimbat din 2020. Cât de mult ți-a lipsit competiția?

A fost și este în continuare o perioadă grea și ciudată pentru noi toți, însă mă bucur că acum putem participa la competiții și sper că într-un viitor apropiat să revenim la normalitate și oamenii să vină din nou în sălile de sport.

A fi într-o formă excelentă implică și un mindset pe măsură. Cum reușești să îți păstrezi motivația în momentele în care te simți mai vulnerabilă?

Iubesc ceea ce fac, așa că mi-e destul de ușor să-mi găsesc motivația. Am trecut de multe ori prin perioade grele și consider că fiecare zi e o oportunitate să devii mai bun în ceea ce faci.

Cum este tratată problema egalității de gen în lumea sportului?

Dacă ar fi să iau drept exemplu handbalul, aș spune că se încearcă tot mai mult promovarea handbalului feminin, însă cred că mai avem până când vom aduce handbalul feminin la nivel cu cel masculin, spun asta din punct de vedere financiar, al organizării și al marketingului. Și cred că lucrul ăsta e valabil și pentru celelalte sporturi.

Citește și:

Ce meniu are Gina Pistol după naștere. A trecut de la mărimea M la S
Alina Pușcaș și-a spart unul dintre dinții din față. Ce s-a întâmplat
Cântărețul Ben Adams va deveni tătă pentru prima dată
Mugur Mihăescu jignește românii care nu ies la proteste: „Ați pierdut un an jumătate din viață, melcilor!”

Handbalul poate părea un sport dur câteodată. Care sunt slăbiciunile tale? Ce te emoționează?

Este un sport dur și mă consider o luptătoare. Ca orice om, am și puncte slabe, însă când sunt pe teren sunt foarte puternică.

Din ce este alcătuită alimentația unui sportiv de performanță?

Alimentația unui sportiv trebuie să fie una echilibrată, însă uneori îmi place să spun că e bine să mai „hrănești” și sufletul, și mă abat de la proteineleși carbohidrațiiobișnuiți:)

Ce lecție învățată pe teren o consideri utilă și pentru viața de zi cu zi?

Sportul m-a învățat să fiu perseverentă, să lupt pentru ceea ce îmi place și să-mi depășesc limitele.

Câte rochii și câți pantaloni ai în dressing? 😊Dar câte perechi de sneakers și câte de pantofi cu toc?

Recunosc că pantalonii și sneakerșii ocupă o parte importantă a dressingului meu, însă îmi place să port și rochii în timpul liber sau la diverse evenimente.

Cum te pregătești înainte de antrenamente din punctul de vedere al rutinei de skincare? Ce nu vălipsește din geantă?

În general, crema hidratantă nu-mi lipsește din geantă.

Foto: Horia Stan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter