Cine va participa la funeraliile prințului Philip și cum se va desfășura ceremonia

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 aprilie 2021, 12:37
Palatul Buckingham a anunțat detaliile legat de funeraliile prințului Philip. A fost făcută publică lista persoanelor care vor participa la ceremonie, precum și modul în care se va desfășura evenimentul. 

Palatul Buckinham a anunțat că funeraliile prințului Philip, care s-a stins din viață pe 9 aprilie, au fost organizate conform restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. La ceremonia ce va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George de la Windsor, vor participa doar 30 de persoane, membrii ai Casei Regale și apropiați.

Cine va participa la funeraliile prințului Philip

Vor fi prezenți Regina Elisabeta a II-a și cei patru copii ai cuplului regal, împreună cu partenerii lor: prințul Charles și Camilla Parker Bowles, prințesa Anne și Timothy Laurence, prințul Andrew, prințul Edward și soția sa, Sophie, potrivit Libertatea.ro.

La ceremonie vor lua parte și nepoții reginei și ai prințului Philip: prințul William, prinșul Harry, prințesele Beatrice și Eugenie, Peter Phillips,  Zara Phillips, Lady Louise Windsor și vicecontele Severn. Aceștia vor fi însoțiți de partenerii lor:  Kate Middleton, Mike Tindall, Jack Brooksbank și Edoardo Mapelli Mozzi.

Printre invitați se numără și verii reginei și partenerii lor: prințesa Alexandra, ducele de Gloucester, ducele de Kent. Vor participa, de asemenea, și fiica surorii reginei, Margaret: lady Sarah Chatto, împreună cu soțul ei, Daniel Chatto, și cu tatăl ei, contele de Snowdon, precum și prințul Bernhard de Baden, prințul Donatus de Hessa, prințul Philipp de Hohenlohe-Langenburg, contesa Mountbatten din Birmania.

Citește și: Funeraliile prințului Philip: Tradiția pe care familia regală o va încălca de dragul prințului Harry

Așa arăta Brigitte Sfăt înainte de operații: nu o s-o recunoști deloc!

Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că solistul a fost neglijat de personalul medical

Andreea Bălan, mesaj pentru George Burcea la un an de la despărțire

Cum se va desfășura ceremonia de înmormântare

De la marea poartă a Castelului Windsor până la capela St. George, sicriul va fi transportat într-un Land Rover, modificat chiar de prințul Philip pentru a fi mașină mortuară.

Membrii familiei regale vor merge împreună cu sicriul  în timpul procesiunii funerare. Prinţesa Anne şi prinţul Charles vor merge în primul rând, urmaţi de prinţul Edward şi prinţul Andrew, potrivit news.ro.

În rândul al treilea se vor afla ducele de Cambridge, prinţul William, şi ducele de Sussex, prinţul Harry. Aceștia nu vor merge unul lângă celălalt, ci vor fi însoțiți de vărul lor, Peter Philips, care va sta între ei.

Regina va merge împreună cu o doamnă de onoare într-un Bentley, la finalul procesiunii, şi va intra în capelă pe o uşă laterală.

Funeraliile se vor desfășura în cadru privat, fără public, dar ceremonia va fi televizată. TVR a anunțat că va difuza în direct evenimentul, de la 17.00, ora României.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter