Archie Harrison: semnificația numelui ales de Ducii de Sussex pentru fiul lor

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 09 mai 2019, 11:22
După prima apariție publică a bebelușului regal alături de părinții săi, Ducii de Sussex au anunțat și ce nume a primit fiul lor. Ce De ce au ales Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Emoționați și foarte fericiți de noul lor statut de părinți, Meghan Markle și Prințul Harry l-au prezentat pe fiul lor lumii întregi, în cadrul unei ședințe foto la Sala St. George a Castelului Windsor.

„Este magic și extraordinar. Am parte de cei mai buni doi băieți din lume. Așa că sunt foarte fericită”, a afirmat Meghan Markle la prima apariție publică de când a născut, menționând faptul că micuțul are „cel mai dulce temperament, este calm, este de vis”.

Și Prințul Harry s-a arătat extrem de încântat de primele zile petrecute cu fiul său, care s-a născut luni, 6 mai 2019: „Este grozav să fii părinte. Sigur, au fost doar două zile, dar suntem absolut încântaţi să avem micul nostru bulgăraş de bucurie.”

Așa cum nepotul Reginei Elisabeta a II-a promisese încă de la prima declarație de după nașterea bebelușului, a urmat și un scurt comunicat din partea Palatului Buckingham pentru a dezvălui numele pe care Ducii de Sussex l-au ales pentru copilul lor.

„Ducele și Ducesa de Sussex sunt încântați să anunțe că și-au numit fiul Archie Harrison. Copilul va fi cunoscut sub numele de Archie Harrison Mountbatten-Windsor”, se arată în comunicat.

Ce înseamnă numele Archie Harrison

Ducele și Ducesa de Sussex au luat prin surprindere pe toată lumea cu alegerea unui nume modern, atipic pentru monarhia britanică: Archie Harrison. Chiar și așa, ambele prenumele ale bebelușului regal sunt populare în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Archie, care înseamnă „adevărat”, „îndrăzneț” și „curajos” este prescurtarea numelui Archibald, un nume tradițional scoțian, mai popular în Marea Britanie decât în SUA, potrivit BBC. În 2017, în Anglia și Țara Galilor, 2.803 băieți au fost botezați cu acest nume, care s-a aflat în top 50 cele mai comune nume încă din 2003 și al 18-lea în topul din Regatul Unit în 2017.

Prenumele Harrison este un nume mai degrabă american, dar mai des întâlnit în Marea Britanie, unde a fost clasat pe locul 34 cel mai popular nume de băiat în 2017. Acesta a fost inițial folosit ca nume de familie și a devenit celebru în întrega lume datorită actorului american Harrison Ford.

Al doilea nume pe care l-a primit fiul Ducilor de Sussex este de origine aborigenă și înseamnă „fiul lui Harry”.

Încă de la începutul relației lor, Meghan și Harry s-au abătut de la regulile Casei Regale britanice atunci când au considerat că nu li se potrivesc și au continuat să facă lucrurile diferit și de această dată. După ce au anunțat că nu își vor prezenta fiul la câteva ore de la naștere, așa cum au făcut Prințesa Diana și Ducesa de Cambridge, nu au ales niciun prenume în cinstea vreunui membru al familiei regale, aceștia au hotărât ca băiețelul să nu aibă nici titlu regal.

Ca primul născut al unui duce, copilul putea fi cunoscut drept Conte de Dumbarton, dar va fi strigat într-un mod mult mai simplu: Master Archie.

„Este o alegere unică, a unui cuplu unic care face lucrurile într-un mod unic” a fost descrierea lui Richard Fitzwilliams, specialist britanic în relații publice și comentator regal.

Mountbatten-Windsor este un nume de familie creat în 1960, prin combinația numelor Reginei Elisabeta și a Prințului Filip, atunci când s-au căsătorit. A fost o concesie făcută pentru Ducele de Edinburgh, care s-a plâns că numele lui nu va fi purtat de copii.

Nu este pentru prima dată când un copil regal britanic a primit un nume care nu este în mod tradițional regal. Denumirea dată nepoatei Reginei Elisabeta, Zara Phillips, „a cauzat o senzație destul de mare” când a fost dezvăluit, după cum a mărturisit redactorul-șef al revistei regale Majesty, Joe Little. Părinții nu și-au dorit un titlu nobil pentru ea și fratele ei.

Zara Anne Elizabeth Tindall este fiica Prințesei Anne și a primului soț al acesteia, căpitanul Mark Phillips. Aceasta se află pe locul 16 în ordinea succesiunii la tron.

Vezi mai multe imagini cu Archie Harrison și familia regală britanică în GALERIA FOTO.

Sursă foto: Northfoto.com

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter