Andreea Raicu, despre coronavirus: „Nu mi-e teamă că aș putea deveni purtător, ci că o pot îmbolnăvi pe mama”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:02

În plină isterie de coronavirus, declanșată la nivel mondial, din ce în ce mai multe vedete din showbiz-ul românesc încep să se teamă pentru sănătatea lor și a celor din jurul lor. Acest lucru este de înțeles, având în vedere bilanțul îngrijorător persoanelor infectate și decedate din cauza noului coronavirus.

Andreea Raicu (42 de ani) și-a transmis și ea îngrijorarea legată de acest subiect, într-o postare pe pagina oficială de Facebook. Frumoasa vedetă are o prietenă în Toscana și se teme pentru sănătatea acesteia.

Citeşte şi Raed Arafat, despre perioada de vârf a coronavirusului. La ce să se aștepte românii de Paște

“Nu pot să mă fac că nu există un subiect care mi-a acaparat gândurile în ultimele zile. Poate și pentru faptul că am vorbit mult cu prietena mea care locuiește în Italia, în Toscana. În urmă cu trei săptămâni , când am vizitat-o, era liniște acolo, nimeni nu prea vorbea despre acest subiect. Deși erau 2 cazuri izolate în Roma de circa 3 săptămâni, nimeni nu privea situația cu prea multă îngrijorare. În Lombardia încă nu fusese depistat niciun caz. De atunci până azi, în Italia sunt 9172 de cazuri și peste 463 de decese. Până azi, Lombardia a fost izolată împreună cu alte 14 provincii, peste 16 000 000 oameni au revenit în zona roșie, ceea ce înseamnă că nimeni nu are voie să părăsească acesteă zonă. În seara asta, guvernul italian decide să extindă decizia asupra întregii peninsule!! De ce? Pentru a nu răspândi virusul care se împrăștie cu o viteza amențătoare”, a scris Andreea Raicu, în postarea sa, continuând cu o serie de reproșuri adresate celor al căror comportament în locurile publice poate deveni o amenințare pentru sănătatea celorlalți.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre gelurile dezinfectante din comerț care ucid coronavirusul

“O serie de români, cum au aflat de acesta situație, și-au strâns bagajele, s-au suit în trenuri, mașini sau în ce au găsit și au fugit unde au văzut cu ochii, mulți dintre ei spre România. Aici foarte puțini oameni sunt conștienți de ceea ce se întâmplă. Tușesc fără să își acopere gura sau o fac cu mâna cu care, ulterior, ating diverse obiecte sau fața și zonele de acces către căile respiratorii. Multor români veniți din stainatate li s-a spus să stea acasă. Nici nu s-au gândit, pe motiv că ei nu au nimic”, a mai declarat vedeta.

Se pare că Andreea Raicu se teme și pentru sănătatea ei și a mamei sale.

“Eu nu mă panichez usor, dar de data asta cred că lucrurile sunt grave și cred că este abia începutul. Nu îmi este teamă că mă voi îmbolnavi, ci că aș putea deveni purtător și aș putea să îl transmit mamei mele sau altor oameni mai în vârstă care cred că poate nu ar rezista și stiu că dacă s-ar întampla ceva, nu aș putea să trăiesc cu această piatră pe suflet”, a mărturisit vedeta în postarea sa.

Citeşte şi: Coronavirusul se tratează cu vitamina C. Anunțul medicilor din China

Mesajul Andreei s-a încheiat cu un apel la simțul civic al fiecăruia dintre noi:

“Apelez la simtul civic al fiecăruia dintre voi și vă rog:

⁃ Acoperiți-vă gura când tușiti cu șervetele, nu cu mâna, sau cu cotul pentru a nu intra în contact cu mâna;

⁃ Nu vă mai năpustiți peste oameni să îi pupați sau să îi luați în brațe sau să dați mâna cu ei;

⁃ Dacă ați fost plecați cu avionul, spuneți-le celor din jur, lasați-i să aleagă dacă vor să se întâlnească cu voi sau nu, asta fără să însemne ca au ceva personal cu voi, și mai ales aplicați autocarantina, ține de conștiința fiecăruia dintre noi;

⁃ Dacă vi s-a spus să stați în carantină, respectați accest lucru, nu vi se cere fără un motiv foarte bine întemeiat;

⁃ Spălati-vă pe mâini sau folsoiți gel desinfectatnt, cât mai des;

⁃ Nu vă mai atingeți fața cu mâinile nespălate.”

Potrivit informațiilor recente, în Italia, bilanțul este de 463 de morți și 9.172 cazuri de persoane infectate.

sursa foto – facebook.com

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter