Bebeluşul regal: Află totul despre viitorul rege al Angliei!

De Erika Chivu, pe

„Bebeluşul regal”, fiul lui Kate Middleton, ducesa de Cambridge, şi al prinţului William, s-a născut luni după-amiază la ora 18:24, ora României, anunţul oficial fiind făcut câteva ore mai târziu. Află mai multe despre viitorul rege al Angliei!
Jurnaliştii din toată lumea, dar şi britanicii de rând aşteptau de câteva săptămâni cu sufletul al gură veşti despre naşterea viitorului rege al Angliei. Acesta s-a lăsat aşteptat un pic, sarcina lui Kate depăşind termenul stabilit de medicul ei.
Chiar şi aşa, a fost mare bucurie în Anglia luni seară, când s-a anunţat oficial că a venit pe lume Alteţa Sa Regala Prinţul de Cambridge. Mama lui a fost internată luni, dis de dimineaţă la spitalul St Mary’s din Londra, aripa Lindo, acelaşi loc unde s-a născut fericitul tătic, prinţul William, dar şi fratele acestuia, prinţul Harry.
Mulţi englezi şi-au petrecut ziua în faţa spitalul şi în faţa Palatului Buckingham, aşteptând veşti, dar medicii nu au spus decât că travaliul se desfăsoară normal, încercând să-i ofere puţină intimitate ducesei. Ea a născut natural, avându-l alături pe soţul ei şi asistată de ginecologul personal al reginei şi de ginecologul Casei Regale britanice.
Portret de femeie: Cine este ducesa de Cambridge?
Atât mama, cât şi bebeluşul sunt sănătoşi, iar tatăl este în culmea fericirii, ca şi Prinţul Charles, care a devenit bunic pentru prima dată. William şi-a petrecut noaptea la spital alături de familia sa şi se pare că cei trei vor pleca acasă în cursul zilei de marţi.
Deocamdată nu se ştie care va fi numele bebeluşului – de altfel, părinţii lui au aflat abia la naştere că au un băiat – dar încă dinainte să se nască el a primit titlul de Alteţa Sa Regală, Prinţul de Cambridge. Este al treilea în ordinea succesiunii la tron, după bunicul său, Charles, şi tatăl său, William. Astfel, Harry „cade” pe locul al patrulea, urmat de Andrew, Ducele de York, care este al doilea fiu al reginei. Oricum, micuţul care tocmai s-a născut va mai avea de aşteptat până să urce pe tron.
Conform tradiţiei, membri familiei regale care primesc titlul de Alteţa Sa Regală nu trebuie să primească un nume de familie. Dar dacă micul prinţ va avea nevoie la un moment dat de un nume de familie, acesta va fi Mountbatten-Windsor. Totuşi, tatăl lui s-a înrolat în armata britanică sub numele de William Wales, iar unchiul lui este cunoscut drept Căpitanul Harry Wales. Când va creşte, micuţul ar putea de asemenea să folosească şi numele de familie Cambridge, din moment ce este prinţ de Cambridge.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter