Actrița Scarlett Johansson a dat în judecată Disney după lansarea filmului „Black Widow”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 12:48
Scarlett Johansson a dat în judecată grupul Disney pentru decizia de a lansa filmul „Black Widow/ Văduva Neagră” atât pe marile ecrane, cât și pe platforma de streaming Disney+, în aceeași zi. Actrița susține că astfel au fost încălcați termenii contractului. 

Scarlett Johansson a intentat, joi, un proces împotriva Walt Disney Co, pentru difuzarea filmului cu supereroi „Black Widow”, produs de Marvel, pe platforma de streaming Disney+, deși obținuse promisiunea că acest lucru nu se va întâmpla. Pentru că trebuia să primească un procent din încasările obţinute din vânzarea biletelor în cinematografe, starul american susține că încălcarea contractului i-ar fi cauzat un prejudiciu de mai multe milioane de dolari.

„Pentru a-și proteja interesele financiare, doamna Johansson a obținut o promisiune că filmul se va lansa doar pe marile ecrane. Disney știa de această promisiune, dar a hotărât să o încalce și să lanseze filmul pe Disney+ chiar în aceeași zi în care a fost lansat și în cinematografe”, se arată în plângerea depusă la un tribunal din Los Angeles.

Citește și: Cristi Borcea i-ar fi făcut avansuri Biancăi Drăgușanu. Ce-a spus vedeta despre omul de afaceri

Cum a comentat CTP gestul scrimerei Ana Maria Popescu, care a refuzat să dea mâna cu ministrul sportului, Eduard Novak

Roxen: „M-am născut fată, dar mă consider băiat”

Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Răspunsul Disney după acuzațiile actriței Scarlett Johansson

Pe de altă parte Disney a spus că „nu există nicio bază pentru această acțiune în instanță” și că procesul este „deosebit de trist și tulburător pentru lipsa de respect față de efectele oribile și prelungite ale pandemiei COVID-19”.

„Disney a respectat pe deplin contractul doamnei Johansson și, în plus, lansarea filmului pe Disney + i-a îmbunătățit semnificativ capacitatea de a câștiga o compensație suplimentară în plus față de cei 20 de milioane de dolari pe care i-a primit până în prezent”, a anunțat un purtător de cuvânt al Disney, potrivit g4media.ro.

Lansarea pe marile ecrane a filmului „Black Widow” era programată iniţial pentru anul trecut, însă a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. Pelicula a fost lansată în cele din urmă în iulie 2021 în cinematografe, odată cu lansarea sa pe platforma de streaming Disney+.

Filmul a produs până acum 80 de milioane de dolari în America de Nord și 60 de milioane la nivel global pe Disney+. Încasările ar fi scăzut mult în săptămânile următoare, iar „Black Widow” a devenit unul dintre filmele Marvel cu cele mai mici încasări din toate timpurile. Box office-ul rămâne de 318 milioane de dolari la nivel global.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter