Ministerul Educației va impune noi reguli pentru elevi, după valul de violențe din școli

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 noiembrie 2022, 16:21

Ministerul Educației va impune noi reguli pentru elevi, după valul de agresiuni fizice prin înjunghiere sau împușcare cu pistoale airsoft, care au avut loc în ultima perioadă în școlile din România.

Elevii nu vor mai avea voie la școală cu brichete, briceag, pistol cu bile sau spray paralizant. Iar dacă un copil este agresat fizic, trebuie sesizată comisia antiviolență.

Doar în prima luna de şcoală, poliţia a înregistrat 340 de infracţiuni în şcolile din România şi alte 33 în apropierea acestora. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre violente si loviri intre elevi si despre port de obiecte periculoase. În realitate, profesorii spun că cifrele sunt şi de două ori mai mari – au transmis reporterii Observator.

Citeşte şi: O femeie a primit o factură de la o firmă de taximetrie, după ce a născut pe bancheta din spate a mașinii

Ministerul Educației își dă acordul și pentru percheziționarea elevilor, dar cu menajamente, nu cum s-a întâmplat acum două săptămâni la o școală din Jilava.

Nu au voie să vina cu brichete, briceag, arme albe. În momentul în care sunt semnale că elevii au intrat în incinta şcolii cu obiecte interzise, este important să intervenim, ca poliția să intervina, dar cu tact pedagogic. E important ca această comisie (n.r. – antiviolență) să ia legatura cu consilierii şcolari, dacă este mai gravă situaţia, trebuie să se adreseze poliţiei siguranţa şcolară pentru a lua măsurile legale – a declarata Corina Popa, putător de cuvânt al Ministerului Educației, potrivit sursei menționate mai sus.

Şcoala este un spaţiu al socializării şi al învăţării, nu al loviturilor. Nu uitaţi, nu sunteţi singuri. Refuzaţi să fiţi părtaşi la orice act de agresiune fizică, verbală, şantaj, bullying sau cyberbullying –  a precizat ministrul Educației, Ligia Deca.

Citeşte şi: Anamaria Prodan: „Biserica are din ce în ce mai multe probleme. Preotul Calistrat merită arestat!”

Potrivit edupedu.ro, în anul școlar 2021-2022 au fost înregistrate 9.741 de acte de violență în școlile din România, cu două mii de cazuri mai multe decât în anul școlar 2019 – 2020 când au fost înregistrate 7.715 cazuri.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter