Vremea ANM. Ninsori și polei în aproape toată țara. Prognoză meteo specială pentru București

De Unica.ro, pe
ANM a emis o informare meteo pentru următoarele zile, dar și o prognoză specială pentru București. Meteorologii au anunțat ninsori, dar și lapoviță sau ploi, urmate de depuneri de polei. 

ANM a emis o informare meteo valabilă pentru intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00. Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, în aproape toată țara se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare, moderate cantitativ. 

„Se va depune un strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei”, avertizează ANM pe site-ul oficial

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

Prognoză meteo specială pentru București

ANM a emis și o prognoză meteo specială pentru București, valabilă de astăzi, 11 ianuarie, până miercuri, 13 ianuarie, ora 10.00. În Capitală, vremea va fi în general închisă. Va continua să ningă, dar vor fi și intervale cu lapoviță și polei, care vor favoriza apariția poleiului. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală 30 – 40 km/h.

Maximele se vor situa în jurul valorii de 1 grad, iar minimele vor coborî până la -2/0 grade Celsius.

Cod galben de ninsori în mai multe județe

Până astăzi la ora 14.oo este în vigoare un cod galben de ninsori, „în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali.”

ANM a estimat că „în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10 – 20 cm și izolat 30 – 40 cm.”

Vântul va avea unele intensificări, ce pot ajunge la rafală la 45 – 55 km/h în regiunile sudice și 60 – 70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură. La altitudini de peste 1700 m, temporar va viscoli ninsoarea.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter