Uniunea Europeană, apel pentru limitarea călătoriilor: „Suntem tot mai îngrijoraţi pe tema diferitelor mutaţii”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 22 ianuarie 2021, 09:01
Uniunea Europeană a cerut descurajarea călătoriilor neesențiale între țările membre. Oficialii au dezvăluit că situația sanitară este una „foarte gravă” sub amenințarea noilor mutații ale coronavirusului. 

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dezvăluit că, după recomandările Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC), „toate călătoriile neesenţiale trebuie puternic descurajate”.

Citește și: Etapa a treia de vaccinare ar putea începe în luna martie, potrivit lui Florin Cîțu

„Suntem tot mai îngrijoraţi pe tema diferitelor mutaţii” ale coronavirusului, a spus aceasta în cadrul summit-ului prin videoconferinţă al celor 27, care a avut loc joi, 21 ianuarie, potrivit Digi24.

Ursula von der Leyen a propus o nouă delimitarea a zonelor cu risc ridicat de contaminare, categoria „roşu închis”. Cetățenii din aceste regiuni ar trebui să aibă un test negativ la plecare precum și intrarea în carantină la sosirea în alte țări.

Din cauza mutaţiilor coronavirusului, mult mai contagioase, mai multe ţări, cum ar fi Germania, Olanda sau Portugalia, au înăsprit restricţiile în ultimele zile. Franţa a anunţat și ea că va impune dovada unui test PCR negativ la intrarea în țară. În SUA, fiecare persoană care ajunge cu avionul în țară va intra obligatoriu în carantină.

Citește și: Comisia Europeană: până în vară, rata vaccinării la adulți ar putea ajunge la 70%

Pentru a fluidiza traficul, Comisia Europeană a propus un acord de recunoaștere a testelor rapide și accelerarea procesului de vaccinare.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter