Un politician propune o lege prin care vânzarea de țigări să fie interzisă persoanelor sub 100 de ani

De Oana Savin, pe
Un parlamentar a propus o nouă lege prin care vânzarea țigărilor să fie interzisă persoanelor cu vârsta mai mică de 100 de ani. Această schimbare a legislației ar putea avea loc în Hawaii.

Richard Creagan a propus schimbarea vârstei minime, care în prezent este de 21 de ani, în mai multe etape, potrivit Fox News.

Astfel, în 2020 vârsta ar ajunge la 30 de ani, iar până în 2024 la 100 de ani. Dacă această lege ar fi aprobată, s-ar aplica pentru țigări, însă nu și pentru cele electronice, trabucuri și tutun de mestecat.

Statul are obligația de a proteja starea de sănătate a publicului”, a declarat Creagan pentru Hawaii Tribune Herald.

„Fumatul este mai letal și mai periculos decât orice alt medicament. În opinia mea, această legislație i-ar putea elibera pe cei care suferă de această dependență oribilă”, a explicat el.

Noi, ca și politicieni, avem datoria de a salva viețile oamenilor. Dacă nu interzicem țigările, contribuim la decesele cetățenilor”, a subliniat politicianul.

În Hawaii deja există mai multe legi stricte referitoare la industria țigărilor. Acesta este singurul stat american în care vârsta minimă pentru cumpărarea de țigări este de 21 de ani, în timp ce alte state au limita de 18 ani.

Richard Creagan nu este singurul politician din Hawaii care dorește înăsprirea legislației. Un senator a propus, anul trecut, o creștere a taxei pe țigări. Conform The Tribune Herald, legea presupunea ca profitul de pe urma taxei să fie folosit în programe medicale de cercetare.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter