Un politician italian care se opunea vaccinării obligatorii a copiilor s-a îmbolnăvit de varicelă

De Oana Savin, pe
Un politician italian, care a făcut o campanie împotriva vaccinării obligatorii a copiilor, a fost internat în spital, după ce s-a îmbolnăvit de varicelă.

Massimiliano Fedriga, guvernator al regiunii nord-italiene Friuli-Venezia Giulia, a recunoscut că a ajuns la spital după ce s-a infectat cu varicelă.

Cu doi ani în urmă, acesta s-a opus cu vehemență legii care dorea introducereavaccinării obligatorie împotriva a șase boli, printre care varicele și rujeola.

Fedriga, în vârstă de 38 de ani, spunea atunci că această lege „a umilit familiile acestei țări”, relatează Huffington Post.

După ce s-a îmbolnăvit de varicelă, politicianul a ajuns ținta glumelor pe rețelele de socializare. În urma acestui eveniment, el a afirmat că lumea a înțeles greșit declarațiile lui. Acum, italianul susține că este pro-vaccinare, dar dorește ca părinții să își vaccineze copiii de bunăvoie și nu forțați de o lege.

Legislația privind obligativitatea vaccinării în Italia a intrat în vigoare în 2017 iar numărul copiilor imunizați a crescut la aproape 95%.

De asemenea, Itașia a adoptat, în urmă cu o săptămână, o lege care interzice intrarea copiilor nevaccinați în grădinițe și școli. În cazul copiilor mai mari, până în 16 ani, părinții sunt nevoiți să demonstreze că i-au vaccinat, altfel riscă o amendă de 500 de euro.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter