Un medic a construit în patru luni ceea ce autoritățile române nu au reușit de la drama Colectiv

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 31 ianuarie 2019, 12:08
Medicul Dan Grigorescu, șef al secției de chirurgie plastică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, a reușit în doar patru luni să facă ceea ce autoritățile din România nu au reușit de la drama Colectiv. Acesta, susținut de o companie privată, a amenajat un compartiment cu paturi pentru marii arși.

Medicul a făcut cunoscută povestea realizării sale pe pagina sa de Facebook.

La prima vedere, două paturi pentru arși nu pare mare lucru, însă, până în acest moment, în România mai existau doar 11 astfel de paturi, toate la București.

Redăm mai jos postarea medicului Dan Grigorescu:

În urmă cu vreo patru luni, fără să fi cerut, o multinațională îmi oferea, în calitatea mea de șef al secției de chirurgie plastică din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, o sponsorizare, care mie, neobișnuit cu astfel de gesturi spontane, mi-a părut importantă. Sponsorul a lăsat la aprecierea mea modul în care voi folosi banii respectivi, ceea ce am și făcut, cu acordul explicit al acestuia: organizarea unui sector pentru arșii gravi în cadrul compartimentului de arsuri (componentă integrată a secției), respectiv crearea unei zone perfect izolate de restul spitalului în care vor funcționa două paturi dotate modern, la nivel de Terapie Intensivă, totul centrat pe o sală de tratament dedicat arsurilor, numită generic „baia de arși”.

Astăzi este ziua în care doamna Sorina Pintea, Ministru al Sănătății, invitată de noi să constate „live” această nouă facilitate pusă la dispoziția sistemului național de sănătate publică, va hotărî (sau nu?) punerea în circuitul public a acestor două noi paturi pentru pacienții cu arsuri grave care se adaugă celor 11 existente în București.

Oricum, prin efortul pe care l-am făcut, SCJUBv devine (după cunoștințele mele) primul spital de urgență din țară care își poate acredita vechiul compartiment de arsuri la nivel de unitate de arși.

La acest moment, doamna Ministru va fi însoțită de o serie importantă de participanți. Sponsorul va lipsi, din modestie.

De aceea, consider mai mult decât necesar să îl nominalizez, subliniind că, prin modul în care s-au comportat reprezentanții lui, am simțit că am fost onorat să îi cunosc.

Despre LOSAN România este vorba. Și poate va mai fi!

Adânc respect, LOSAN România!”.

Medicul brașovean a postat și câteva fotografii cu noul compatiment al secției de arși, subliniind. ”Prima fotografie arată de unde s-a pornit. Următoarele unde s-a ajuns!”.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter