Un elev român a obținut medalia de aur la Olimpiada asiatică de fizică

De Oana Savin, pe
Răzvan Ursu este un elev din Constanța care a reușit să obțină medalia de aur la una dintre cele mai grele olimpiade de fizică din lume.

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 236

Adolescentul a participat la Olimpiada asiatică de fizică din Hanoi, Vietnam, alături de alți 185 de elevi din 25 de țări. România este singura ţară din afara Asiei care a primit, în ultimii câţiva ani, invitaţie la acest concurs, relatează Digi 24.

Răzvan a lucrat timp de opt ani alături de profesorul său îndrumător, care l-a și inițiat în lumea fizicii.

Citește și: Remarcabil! Povestea tinerei fără adăpost care a fost admisă la Universitatea Stanford

Competiția a fost grea. Au fost concurenți redutabili şi subiectele au fost pe masură, destul de dificile. Dar, pe lânga concursul în sine am avut ocazia sa intracționez cu acești tineri talentați, să stabilesc prietenii foarte valoroase”, a declarat băiatul, care a participat la ultima sa olimpiadă în calitate de elev.

Competiția a constat din două probe, fiecare de câte cinci ore, o probă experimentală și o probă teoretică”, a afirmat Răzvan Ursu.

Colegii lui Răzvan s-au arătat foarte mândri de el.

A fost şi este mereu un model pentru mine pentru rezultatele pe care le-a obţinut până acum”, a spus un coleg.

L-am văzut mereu foarte perseverent. Nu se lasă niciodată bătut”, a afirmat altul.

Mama tânărului spune că acesta muncește foarte mult și se pregătește de fiecare dată intens pentur olimpiade.

„În perioadele în care se pregătește pentru olimpiadă, într-adevăr, depune o muncă mai… pe parcursul a mai multor ore. În rest, lucrează, lucrează constant”, dezvăluie „secretul” succesului Felicia Ursu, mama elevului.

Citește și: Româncă, bursieră în cel mai prestigios program de la Stanford

Răzvan a început să participe la concursuri încă din clasa a V-a, când a mers la un concurs organizat de NASA. De atunci, în fiecare an a fost prezent la concurusurile și olimpiadele de fizică.

„Consider că și pentru mine este o încheiere de carieră profesională deosebită. Cred că toți profesorii din lume și-ar dori să își încheie cariera cu o medalie de aur a unui elev”, mărturisește Ion Băraru, profesorul îndrumător.

Răzvan Ursu va pleca în Germania pentru a-și continua studiile în domeniul ingineriei și al tehnologiei informației.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!