Un cuplu de maramureșeni, bolnavi de COVID-19, au stat la tarabă în cea mai mare piață din Constanța

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 01 iulie 2020, 13:08
Un cuplu din Maramureș, infectat cu COVID-19, a vândut produse agricole îm cea mai mare piață din Constanța. Cei doi au plecat apoi spre casă, fără a anunța autoritățile despre starea lor de sănătate. Au ajuns, însă, la spital, după ce mașina lor a derapat și a făcut un accident. Astfel s-a aflat că cei doi soți erau infectați cu SARS-CoV-2.

Cuplul a petrecut trei zile la Constanța unde au vândut legume și fructe, în piața Tomis 3.

Pe 25 iunie ei s-au simțit rău și au mers la o clinică privată pentru a-și face testul de coronavirus. A doua zi, au primit rezultatele: pozitive.

Au decis să nu anunțe autoritățile și să plece spre casă. Însă, planul lor nu a ieșit așa cum și-au dorit. În drum spre casă, în localitatea Leordina din apropiere de Baia Mare, mașina lor a derapat și a intrat într-un gard.

Citește și: O nouă tulpină de virus gripal cu potențial pandemic, descoperită la porci în China

În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, cei doi au recunoscut că sunt infectați. Aceștia au făcut mai multe opriri pe drum, la benzinării, unde au intrat în contact cu alte persoane.

Potrivit prefectului George Niculescu, Direcția de Sănătate Publică Constanța nu a știu nimic despre acest caz.

„Aici s-a greşit, având în vedere că laboratorul de la Bucureşti, care a văzut că rezultatul este unul pozitiv, cred eu că avea obligaţia de îndată să anunţe INSP-ul cu privire la două noi cazuri de coronavirus.  De asemenea, unitatea din Constanţa care a primit buletinele sau le-a trimis pe mail, văzând că rezultatele sunt pozitive, de asemenea, eu cred că aveau datoria de a anunţa autorităţile locale. Nu ştim încă nu au locuit la Constanţa şi cu câţi oameni au venit în contact“, a declarant Niculescu, citat de Adevărul.

În prezent, cuplul din Maramureș se află internat la spitalul din Sighetul Marmației. Aceștia au dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter