Țările în care poți călători fără restricții dacă ești vaccinat împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 iulie 2022, 13:49
Tot mai multe țări își deschid granițele pentru turiștii vaccinați sau pentru cei care au trecut prin boală în ultimele șase luni. 

Vaccinul împotriva COVID-19 deschide tot mai multe granițe ale țărilor care se bazează în mare parte pe turism. Românii vor putea călători fără restricții, cum ar fi test PCR sau carantină, în cel puțin 10 state europene.

Doar cu certificatul de vaccinare, turiștii pot intra în țări precum Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Malta (de la 1 iunie), Muntenegru, Moldova, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda. Și în insulele portugheze Azore și Madeira au acces persoanele vaccinate.

Citește și: Cine va prezenta Sezonul 4 al show-ului Asia Express

A renunțat la televiziune și s-a mutat în Statele Unite. Cu ce se ocupă acum Iulia Frățilă

Asia Express continuă! Primele informații oficiale despre noul sezon

Cine au fost nașii de cununie ai cuplului Dani Oțil – Gabriela Prisăcariu

Alte două țări intenționează să își redeschidă granițele: Austria, din 19 mai, și Franța din 9 iunie. Este posibil ca din 1 iulie și Thailanda să renunțe la anumite restricții și să primească călătorii vaccinați.

Românii pot merge în vacanță și în țări precum Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia, dar cu condiția să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 sau 72 de ore înainte de a ajunge la destinație, potrivit știrileprotv.ro.

Călătoriile sunt permise fără restricții și în Slovacia pentru persoanele vaccinate, însă acestea vor trebui să facă un test PCR la intrarea în țară.

Sursă foto: Shutterstock.com

Vezi şi locuri de vizitat în Estonia – cele mai apreciate destinații de vacanță!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter