Țara în care testele anale pentru COVID-19 sunt obligatorii pentru toți turiștii

De Unica.ro, pe

Autoritățile din China au decis ca testele anale pentru depistarea noului coronavirus să fie obligatorii pentru toți turiștii care intră în țară.

Reprezentanții guvernului susțin că astfel de teste oferă un grad mai mare de acuratețe în depistarea virusului SARS-CoV-2.

Medicii sunt de părere că testele anale sunt mai eficiente, explicând că urmele noului coronavirus rămân pentru o perioadă mai mare de timp în materia fecală, decât în mucoasa nazală sau în cea  faringiană.

Citeşte şi: Povestea bărbatului care se luptă cu sechelele bolii COVID-19 la un an de la vindecare

Decizia impunerii obligativității testelor anale pentru cei care sosesc în China s-a luat imediat după ce Japonia a cerut medicilor chinezi să nu mai facă astfel de teste cetățenilor pentru că le produce o angoasă la nivel psihic.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

„Unii japonezi au raportat ambasadei din China că le-au fost făcute teste cu tampon anal și acest lucru le-a provocat ‘durere psihică’ mare „, a explicat Katsunobu Kato, secretarul șef al cabinetului japonez, potrivit presei internaționale.

Wang Wenbin, purtătorul de cuvând la Ministerului de Externe din China, susține cu tărie că procedura este “bazată ștințific”, iar testele sunt conforme atât cu modificările situației epidemiologice, cât și cu legile și reglementările relevante contextului pandemiei de COVID-19.

În aeroporturile din Beijing și Shanghai au fost deja amplasate centre de testare pentru ca noile condiții de călătorie să poată fi puse în aplicare.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter