Țara în care oamenii vor fi obligați să își scoată câinii la plimbare de două ori pe zi

De Unica.ro, pe
Câinii sunt loiali, devotați și afectuoși, iar stăpânii lor vor trebui să le întoarcă această afecțiune nu doar de drag, ci și pentru că ar putea fi obligați prin lege să le acorde mai multă atenție animalelor lor de companie. 

În Germania, într-una din cinci locuințe există și un câine, iar ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, a anunțat că a propus un proiect din lege prin care proprietarii de câini să fie obligați îşi plimbe animalele de companie de cel puţin două ori pe zi, pe o durată totală de cel puțin o oră.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

″Animalele de companie nu sunt jucării – nevoile lor trebuie luate în considerare″⁣, a declarat aceasta, menționând că animalele au nevoie de mișcare și de compania stăpânilor, așa cum o demonstrează cercetările efectuate de experți, potrivit știrileprotv.ro.

Noua lege nu prevede doar ca cele aproximativ 9,4 milioane de patrupede din Germania să fie plimbate, ci aduce reglementări și în ceea ce privește modul în care trebuie îngrijite. Astfel, nemții nu trebuie să își lase singure animalele toată ziua și trebuie să fie atenți și la condițiile de viață, cum ar fi temperatura din casă.

Citește și: Cercetătorii: Un an din viața unui câine nu echivalează cu 7 ani umani. Ce vârstă are, de fapt, patrupedul tău

″O singură regulă pentru toţi câinii este probabil bine intenţionată, dar nerealistă″⁣, a declarat Udo Kopernik, purtătorul de cuvânt al Asociației Câinilor din Germania. Acesta a mai spus că cei mai mulți dintre proprietarii de câini au luat în râs această propunere pentru că ei deja petrecut suficient timp cu patrupedele.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter