Studiu: poluarea emisă de aragaze, periculoasă în caz de COVID-19

De Unica.ro, pe
Poluarea emisă de aparatele cu gaze naturale este extrem de periculoasă pentru sănătate, atrag atenția cercetătorii. Expunerea pe termen lung la NO2 (dioxid de azot) a fost corelată cu un risc mai mare de deces în caz de COVID-19. 

Un studiu recent al Universității Emory din Georgia, SUA, a arătat că expunerea pe termen lung la dioxid de azot a fost corelată cu un risc mai mare de deces din cauza COVID-19 și că NO2 părea a fi mai periculos decât particulele de virus din aer. Acest lucru ar putea afecta și mai mult comunitățile care prezintă deja un risc mai mare de infectare și de moarte din cauza COVID-19.

Citește online gratuit numărul de decembrie al revistei Unica AICI.

De asemenea, copiii expuși la niveluri mai ridicate de NO2 din interior au un risc crescut de boli respiratorii, cum ar fi astmul, au arătat mai multe studii. Oamenii de știință atrag atenția asupra necesității unui control mai strict în ceea ce privește arderea gazelor în interior.

„Este fundamental și imperativ. Ar trebui să ne urcăm pe acoperișuri și să strigăm despre asta”, a spus T. Stephen Jones, medic și epidemiolog la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor al SUA, potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter