Simptomele COVID-19 ce pot fi observate pe fața unei persoane infectate

De Oana Savin, pe
COVID-19 lasă urme și pe chipul celor infectați.... Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de oameni de știință de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, Spania.

Cercetătorii spanioli au avertizat că semnele că o persoană a fost infectată cu noul coronavirus sunt la nivelul buzelor, al gurii și al ochilor.

Astfel, unii pacienți testați pozitiv cu COVID-19 au declarat că au avut buzele crăpate și uscate. De asemenea, o parte din aceștia au afirmat că au avut buzele palide, notează Digi 24.

Citește și: Epidemiologul-șef din SUA: „Efectele pe termen lung ale COVID-19 la tineri pot fi problematice”

Alți pacienți au precizat că au avut leziuni dureroase în interiorul gurii, leziune pe care oamenii de știință o numesc „enantem”.

Acest simptom se manifestă sub forma unei erupții puternice ce apare pe mucoasa cavității bucale.

Conform cercetătorilor de la Spitalul Ramon y Cajal din Madrid, enentemul apare cu două zile înainte de apariția celorlalte simptome.  Mai mult, se pare că o treime din pacienții care au prezentat erupții cutanate pe brațe și picioare au suferit și crăpături la colțul gurii. Acest simptom apare, de obicei, la sfârșitul bolii, la aproape două săptămâni de la apariția primelor simptome.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter