Sfaturi pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familia, fără risc de infectare cu noul coronavirus

De Unica.ro, pe
Pentru că vacanța se apropie și numărul cazurilor de COVID-19 este pe o pantă ascendentă în România, experții ne recomandă să apelăm la o strategie pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familia, fără risc de infectare cu noul coronavirus. 

Conform noilor restricții, până în data de 8 decembrie, reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise sau deschise, publice sau private sunt interzise. Sperăm însă ca numărul cazurilor noi de COVID-19 să scadă și astfel să putem petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi.

Citește și: Noi restricții in România. Vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie

5 sfaturi pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familia

Pentru ca acest lucru să se întâmple în siguranță, experții ne propun strategia „bulei sociale”, de formare a unor grupuri mici, care petrec timp în interior. Iată care sunt regulile după care ar trebui să ne ghidăm, potrivit Business Insider.

Testarea 

Pentru a ne asigura că nu suntem infectați cu virusul SARS-CoV-2 și că nu ne punem în pericol familia, ar fi necesar să ne facem un test de COVID-19 înainte de a ne întâlni cu cei dragi.

Carantină pentru două săptămâni

Pentru că simptomele de COVID-19 se pot manifesta pe parcursul a 14 zile de la contractarea virusului, experții recomandă intrarea în carantină cu două săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui totuși să evităm activitățile în afara locuinței cât mai mult.

Deschiderea ferestrelor

Studiile au arătat că în spațiile închise, prost ventilate, noul coronavirus poate fi transmis foarte ușor. De aceea, la reuniunile de familie, fie ele și restrânse, trebuie să ne asigurăm că stăm în camere bine ventilate.

Citește și: Care sunt principalele surse de răspândire a virusului SARS-CoV-2

Purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale

Chiar dacă suntem acasă, cu oamenii dragi, cel mai sigur este să respectăm cu strictețe măsurile de protecție. Experții spun că măștile și distanțarea socială ar trebui să fie aplicate în interiorul unei „bule sociale”.

Evitarea contactului cu persoanele vulnerabile

Pentru că „bulele” nu elimină cu totul riscul de infectare, specialiștii recomandă să evităm întâlnirea cu persoanele în vârstă sau din alte categorii vulnerabile, precum și cele cu femeile însărcinate.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter