Se va ridica carantina de noapte? Ce spune premierul Florin Cîțu

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 27 aprilie 2021, 11:34
După ce a fost ridicată carantina de noapte pentru noaptea de Înviere, iar numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut considerabil, ne întrebăm dacă autoritățile vor renunța la restricționarea circulației între orele 22:00 și 05:00. Iată răspunsul premierului Florin Cîțu. 

În prezent, carantina de noapte se aplică după ora 22.00, dacă incidența este sub 3,5 de cazuri la mia de locuitori, după ora 20.00 în weekend, unde incidența este de peste 3,5 și la ora 20.00 pe tot parcursul săptămânii, dacă incidența trece de 7,5 la mie. Excepție face noapte de Înviere, 1 – 2 mai 2021, când a fost ridicată această restricție pentru persoanele care vor să meargă la biserică.

Întrebat dacă se va renunța la restricționarea circulației pe timp de noapte atunci când va fi prelungită starea de alertă, Florin Cîțu a răspuns: „În acest moment, nu. Depinde cum evoluează lucrurile în perioada următoare”.

Citește și: De ce nu poartă Gabriela Cristea verighetă. I-a admis Cristinei Șișcanu

Răzvan Simion și Daliana Răducanu au publicat primele imagini împreună

Mirela Vaida și rețeta ei de cozonac moldovenesc

Fiica Ginei Pistol și a lui Smiley, surprinsă într-o ipostază haioasă. Cum au reacționat fanii

Premierul a menționat faptul că obiectivul principal în această perioadă este accelerarea campaniei de vaccinare.

„Avem un obiectiv important: până la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanță, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre aceste reguli după ce vom atinge aceste ținte”, a afirmat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter