Scandal la Evaluarea Națională 2021, după ce au fost afișate notele de la contestații

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 06 iulie 2021, 15:39
Peste 20.000 de contestații au fost depuse la Evaluarea Națională 2021, iar părinții s-au arătat revoltați de diferențele mari între notele primite la examen și cele de după recorectare. 

Peste 12.500 de candidați la Evaluarea Națională 2021 au primit note mai mari în urma celor mai mult de 20.000 de contestații depuse, iar pentru aproape 6.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a, notele au fost micșorate. Numărul elevilor care au promovat examenele a crescut cu 103, iar încă 12 elevi au obținut media generală 10.

Părinții elevilor au criticat dur modul în care au fost corectate lucrările și s-au arătat revoltați de diferențele atât de mari. Un elev care luase inițial 3 la Matematică, a primit după contestații nota 8.

„Una dintre diferențele majore pe care am văzut-o a fost la un liceu din București, unde nota inițială a fost 5,40. După contestații s-a ajuns la 9,05. Am depistat și alte diferențe majore, între 1 punct 50, 1 punct 70, chiar și 1 punct 80”, a declarat îndrumător de teme pentru elevii de gimnaziu, potrivit Digi24.

Citește și: Rezultate Bacalaureat 2021. Notele la BAC pe județe

Topul şcolilor din Bucureşti după rezultatele la Evaluarea Naţională 2021

O tânără a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională fără meditații. Este meritul profesorilor și al lui Dumnezeu

Mesajul unei învățătoare pentru părinții ai căror copii susțin Evaluarea Națională a ajuns viral pe Facebook

Evaluare Națională 2021. De ce au apărut diferențe atât de mari după contestații

De vină pentru diferența mare dintre notele inițiale și cele primite după contestații ar putea fi structura subiectelor de la Evaluare Națională. În acest an, cerințele exercițiilor au fost concepute după modelul testelor PISA.

„Este adevărat că sunt câteva exerciții de literatură, de interpretare a textului (…). Există 3,8 puncte din cele 10 la examen care pot fi notate diferit, ceea ce aduce o mare doză de subiectivitate acestui examen. Profesorii nu au fost pregătiți pentru a corecta aceste subiecte, este prima dată când le avem, iar copiii au fost pregățiți foarte târziu pentru aceste subiecte. Ele au apărut în noiembrie anul trecut, abia în a doua jumătate a anului școlar ei s-au putut pregăti pentru ele”, a spus Cristina Tunegaru, profesor de limba și literatura română.  

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter