Românul cu arsuri grave transferat în Belgia a murit

De Unica.ro, pe

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri prin electrocutare la sfârșitul lunii ianuarie și care fusese transferat în stare critică la un spital din Belgia a decedat.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, luni, 15 februarie.

Bărbatul suferise pe data de 20 ianuarie 2021 arsuri pe 64% din suprafața corpului, în urma unei electrocutări. El fusese victima unui accident de muncă.

Imediat după accident, bărbatul fusese transportat la Iași cu elicopterul și urma să fie trimis în Belgia pentru tratament. După o săptămână de așteptare, zborul spre Belgia a fost anulat din cauza ninsorii, iar a doua zi, după decolarea spre Belgia, aeronava a suferit o defecțiune, iar piloții au hotărât să revină la București, așadar pacientul a mai stat o noapte la Spitalul Floreasca din Bucuești.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Pe 29 ianuarie, pacientul a ajuns în Belgia, cu o aeronavă militară. Dr. Ciprian Isacu, medicul român care l-a avut în grijă spunea atunci că bărbatul ajunsese în spitalul belgian într-o starea deplorabilă și își acuza colegii din România căl-au tratat în mod corespunzător.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, spuena la momentul respectiv medicul, pentru Digi24.

Foto  – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter