Reteța după care sunt preparați cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

De Unica.ro, pe
Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume sunt preparați la restaurantul Serendipity din New York. Rețeta a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume.

Recordul a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi. La restaurantul Serendipity din New York, o porție de cartofi prăjiți cu aromă de lux” costă 200 de dolari.

„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, Crème de la Crème Pommes Frites, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a declarat directorul creativ al Serendipity, bucătarul-şef Joe Calderone, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Emisiunea Ce se întâmplă, doctore? nu va mai fi difuzată la Pro TV

Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Moștenitorul imperiului Ferrari s-a căsătorit cu o româncă

Joey Jordison, cofondatorul trupei Slipknot, a murit la 46 de ani

Reteța după care sunt preparați cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

Pentru rețetă sunt folosiți cartofii Chipperbeck, de cea mai bună calitate. Aceștia sunt albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc. Apoi sunt daţi cu oţet francez și gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.

Pentru „Crème de la Crème Pomme Frites” se foloseşte Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande. De asemenea, este folosit un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, dar şi brânză Gruyere elveţiană. La final, peste cartofi este presărată o pudră de aur comestibilă de 23 de karate. Porția este servită pe un platou din cristal Baccarat.

„Trufe, trufe și iar trufe în acești cartofi prăjiți. Așadar, aici avem ulei de trufe, avem trufe negre proaspete, de vară. Sosul Mornay, adică sosul de cașcaval în care vor fi scufundați cartofii, este infuzat cu trufe în o mie și unul de moduri diferite. Trufa este vedeta aici”, a declarat Frederick Schoen-Kiewert, managerul Serendipity.

Restaurantul este recunoscut și pentru alte premii. Acolo se găsesc cele pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter