Raport: Unul din cinci oameni dezvoltă cancer la un moment dat în timpul vieții

De Unica.ro, pe

Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC) a anunțat că, la nivel mondial, în 2020 s-au înregistrat aproximativ 10 milioane de decese provocate de cancer.

Estimarea, bazată pe date din 185 de ţări asupra a 36 de tipuri de cancer, stabilește numărul de decese cauzate în 2020 de această afecţiune la 9,95 milioane, atât bărbaţi, cât şi femei, de orice vârstă, 58,3% în Asia, urmată de Europa (19,6%) şi de America Latină şi Caraibe (7,2%).

Citeşte şi: Cancerul de sân. Ce s-a schimbat în ultimul deceniu

Potrivit comunicatului emis de IARC și citat de Agerpres, una din 5 persoane din întreaga lume dezvoltă cancer la un moment dat în timpul vieţii, iar unul din 8 bărbaţi şi una din 11 femei mor din cauza acestei boli.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI

În cazul ambelor sexe şi la orice vârstă, cancerul pulmonar care conduce numărul deceselor (18%), urmat de cel colorectal (9,4%), hepatic (8,3%), de stomac (7,7%) şi de sân (6,9%).

În rândul bărbaţilor, cele trei tipuri de cancer cele mai letale sunt cel pulmonar (21,5%), hepatic (10,4%) şi colorectal (9,3%), în timp ce la femei acest podium este ocupat de cancerul de sân (15,5%), pulmonar (13,7%) şi colorectal (9,5%).

Potrivit raportului, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la nivel mondial, depăşind cancerul pulmonar.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter