Prognoza meteo ANM: Ploi torențiale, vânt și grindină

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 26 mai 2021, 09:47
ANM a emis o informare meteorlogică de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine, 27 mai, ora 20:00. Prognoza meteo arată că în toată țara se vor semnala ploi, vânt și căderi de grindină. 

Prognoza meteo ANM este valabilă de astăzi, 26 mai, și până mâine, 27 mai, la ora 20:00. În acest interval vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, precum ploi, grindină și vânt. Meteorologii avertizează că „vremea se va menţine în general instabilă în a doua parte a acestei săptămâni.”

Prognoza meteo ANM

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se arată pe site-ul ANM.

La început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.”

Meteorologii mai spun că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.”

Fenomenele se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte, mai precizează ANM. 

Citește și: Irina Rimes a dezvăluit motivul real al divorțului de Andi Bănică

Angela Rusu, mamă pentru a treia oară: „Azi voi aduce pe lume minunea noastră”

Meghan Markle, acuzată că își manipulează soțul: Harry trebuie salvat de ea!

Reacția Andreei Raicu după ce a fost criticată pentru fotografia nud postată pe Instagram

Vremea în București

În București vremea va fi instabilă începând de astăzi, 26 mai, de la ora 11:00, și până în 27 mai, ora 20:00.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Mâine, vremea se va menține instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade„, a transmis ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter