Prognoza meteo ANM: O nouă săptămână cu ploi torențiale, vijelii și grindină

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 iunie 2021, 10:25
Ploile nu se opresc nici în această săptămână. Prognoza meteo ANM anunță averse, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. Și în București vremea va fi instabilă și răcoroasă. 

Și cea de-a treia săptămână a lunii iunie debutează cu vreme instabilă în majoritatea regiunilor din România. Prognoza meteo ANM din intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00 arată instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate. 

Prognoza meteo ANM

Începând de astăzi, 14 iunie, ora 10:00 și până miercuri, 16 iunie, ora 23:00, vremea va fi ploioasă, iar temporar se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

„Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Marți și miercuri (15 și 16 iunie), în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici”, a anunțat ANM.

Meteorologii avertizează că „manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala până la sfârșitul săptămânii”.

Citește și: Fata DJ-ului Silviu Andrei, accidentată din cauza unei jucării pe care o au din ce în ce mai mulți copii

O artistă face senzație pe internet cu sculpturile ei hiperrealiste care înfățișează bebeluși

Iulia și Mihai Albu, dezvăluiri surprinzătoare despre relația cu foștii nași, Cristi și Mihaela Borcea

Aurelian Temișan, fermecat de o altă femeie în timpul căsniciei: Era o ființă splendidă!

Prognoza meteo ANM pentru București

Nici prognoza meteo ANM pentru București nu vine cu vești prea bune. În intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, „vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă.”

„Vor fi perioade, în special după-amiaza şi seara, cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. În
intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot fi însemnate.

Temperatura maximă va avea valori de 21…23 de grade în data de 14 iunie şi în jurul a 24 de grade pe 15 iunie, iar minima termică va fi de 10…12 grade marţi dimineaţă şi 14…15 grade miercuri dimineaţa”.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter