Prognoză meteo ANM: Cod portocaliu de ploi abundente

De Unica.ro, pe
Prognoza meteo ANM vine cu vești mai puțin bune. Meteorologii au emis alerte de tip cod galben și cod portocaliu de ploi abundente. Avertizările sunt valabile până vineri, 21 mai, ora 11:00. 

Prognoza meteo ANM arată că în toată țara vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Agenția Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ. Ambele alerte sunt valabile în intervalul 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00.

Prognoza meteo ANM: Cod galben de vreme severă

Potrivit ANM, „în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.”

Meteorologii atrag atenția că „astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp.”

Citește și: Actorul Charles Grodin a murit la 86 de ani

Copiii Adelei Popescu, certați de străini în parc că sunt prea gălăgioși. Ce reacție a avut actrița

Marius Elisei, în depresie după divorțul de Oana Roman. Ce a scris în mediul online

Iulia Albu, critici dure la adresa Larisei Drăgulescu, fosta soție a sportivului Marian Drăgulescu

Cod portocaliu de ploi abundente

„În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 – 50 l/mp și izolat 70 l/mp”, a anunțat ANM.

„La altitudini de peste 1700 – 1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm”, au completat specialiștii. 

Vremea în București

În București, în intervalul 19 mai, ora 17:00 – 20 mai, ora 09:00, vremea va deveni instabilă în cursul serii și al nopții, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse și posibil descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va fi în scădere de la 22 – 23 de grade, până la o valoare minimă de 10 – 12 grade.

În intervalul 20 mai, ora 09:00 – 21 mai, ora 11:00, vremea va fi instabilă și valorile termice vor scădea și mai mult.

Vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9 – 10 grade„, se arată pe site-ul ANM

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter