Primele cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, după redeschiderea școlilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 11 februarie 2021, 13:06
Primele cazuri de COVID-19 în rândul elevilor au apărut la nici o săptămână de la redeschiderea școlilor. Elevii infectați învață la Școala Gimnazială Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei și la alte unități de învățământ din Sectorul 4. 

După ce numărul cazurilor de COVID-19 a mai scăzut la nivel național, autoritățile au decis să redeschidă școlile. De luni, 8 februarie, când a început semestrul II, majoritatea copiilor au mers fizic la școală. Însă, după primele două zile în care elevii s-au întors în sălile de clasă, a apărut primul caz de COVID-19. Au urmat apoi și altele.

Citește și: Odată cu redeschiderea școlilor, vor fi folosite teste antigen rapide în unitățile de învățământ

Primul elev testat pozitiv pentru COVID-19 după redeschiderea școlilor este o fetiță, elevă în clasa a II-a la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

„Părinții și-au trimis luni copilul la școală. Luni au venit la școală 26 dintre cei 28 de elevi ai clasei. Luni seară, doamna învățătoare a fost anunțată, la o oră târzie, că marți fetița nu va participa la ore fizic pentru că bunica a primit confirmarea că este pozitivă. În cursul zilei de marți a fost testată și fetița, la solicitarea familiei. Marți seară, în jurul orelor 22, familia a luat legătura cu doamna învățătoare și a înștiințat-o că fetița este pozitivă”, a declarat Smaranda Partenie, director la Școala Sfântul Andrei, Sectorul 6, potrivit Digi24.

Citește online gratuit numărul de februarie al revistei Unica

În clasa respectivă, cursurile se vor face online timp de 14 zile, așa cum prevede ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

Școala are cabinet medical și are 1.000 de teste rapide, însă nu s-au folosit pentru că niciun elev din clasa respectivă nu a prezentat simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Alți 3 elevi au fost testați pozitiv pentru COVID-19

Trei elevi şi un cadru didactic de la unităţi şcolare din Sectorul 4 au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Cursurile a trei clase de învățământ primar de la 3 școli au fost suspendate pentru 14 zile.

„La nicio săptămână de la redeschiderea şcolilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 190 – un elev care învaţă în clasa a IV-a; Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev care învaţă în clasa I; Şcoala Gimnazială nr. 79. – un elev care învaţă în clasa a III-a. În unităţile de învăţământ mai sus menţionate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii”, se arată în comunicatul de presă transmis de primărie, potrivit news.ro.

Profesorul care a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 este de la Şcoala Gimnazială nr.129.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter