Președintele Portugaliei a salvat două tinere de la înec

De Oana Savin, pe
Președintele Portugaliei, în vârstă de 72 de ani, a dat dovadă de un curaj ieșit din comun. Acesta a salvat de la înec două tinere care ieșiseră cu caiacul în larg.

În acest weekend, președintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, a vizitat mai multe plaje din sudul țării și a decis să facă și o baie. În momentul în care a intrat în apă, bărbatul a văzut două tinere care riscau să se înece. Nu a stat prea mult pe gânduri și le-a sărit în ajutor.

Fost profesor universitar și jurnalist, de Sousa a văzut că două tinere aveau probleme după ce li s-a răsturnat caiacul. A întot rapid spre ele și le-a ajutat.

Citește GRATUIT numărul de august al Revistei Unica, în format digital!

„Fetele veneau de pe altă plajă. Au ieşit cu caiacul pe apă, dar curentul puternic le-a tras în direcţia acestei plaje. S-au răsturnat, s-au panicat şi au înghiţit multă apă. Nu reuşeau să redreseze caiacul, să se urce pe el, sau să înoate. Curentul era puternic. Eu am reuşit să le trag spre mal. Şi, cu ajutorul unui patriot, am reuşit să le aducem la mal în siguranţă pe aceste fete”, a afirmat Marcelo Rebelo de Sousa, citat de Știrile Pro TV.

Președintele le-a transmis și un mesaj celor care se aventurează în larg,

„Trebuie să aibă grijă, în viitor. Chiar dacă au veste de salvare nu știu să înoate foarte bine. Și chiar dacă știi să înoți e greu să manevrezi un caiac și să-l aduci la mal, dacă sunt valuri sau curenți puternici”!, a precizat oficialul portughez.

Citește și: Un gel de mâini toxic este vândut în magazine

De Sousa a anunțat că urmează să viziteze și alte plaje din regiune Algarve pentru a încuraja turismul responsabil.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter