Pompier fotografiat cu un bebeluș în brațe, la inundațiile din Rodna. Bărbatul ieșise dintr-o tură de 24 de ore

De Oana Savin, pe
Un pompier a fost fotografiat cu un bebelul în brațe, la inundațiile din Rodna, județul Bistrița-Năsăud, iar această imagine a devenit virală pe internet. Ministrul de Interne Marcel Vela a dezvăluit, între timp, că Bărbatul tocmai ieșise dintr-o tură de 24 de ore când a fost rechemat la serviciu.

Pompierul, care are o experință de 14 ani, a intrat într-o casă afectată de inundații în care se aflau un bărbat, trei femei, o fetiță de 2 ani și un bebeluș.

„Am doi copii acasă și știu ce înseamnă grija părintească”, le-a spus pompierul părinților bebelușului pe care l-a luat apoi în brațe și l-a scos în siguranță din apele învolburate.

„Ciprian ieşise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, în care, alături de colegii săi, au intervenit să îi salveze pe cei năpăstuiţi de inundaţii. După doar câteva ore, a fost trezit din somn de către comandantul unităţii”, a transmis pe Facebook, Marcel Vela.

Citește și: Selly a renunțat la limuzină. Cum a apărut vloggerul la Bacalaureat

„Ciprian, cu o experienţă de peste 14 ani în salvare de persoane şi cu câteva mii de intervenţii la activ, ştia exact ce are de făcut. Ajunşi la faţa locului în doar câteva minute, şi-au dat seama că intervenţia trebuia să fie foarte rapidă, dar şi cu foarte mare atenţie. Casa de vis-a-vis era pe punctul de prăbuşire, iar apa creştea. Ciprian s-a legat cu cordelina, a traversat curtea şi a pătruns în casă”, a mai spus ministrul.

În Rodna s-a produs o viitură puternică, iar mai multe familii au rămas blocate în case. În una din aceste case se aflau și cei patru adulți cu copilul de doi ani și bebelușul salvat.

„Staţi liniştiţi că totul va fi în regulă. Veţi ieşi împreună cu mine, dar nu vreau sa vă panicaţi. Trebuie să fim foarte atenţi. Curentul este foarte puternic şi orice clipă de neatenţie ne poate pune în primejdie. Pe copii îi voi purta eu în braţe, e mai sigur aşa. Am doi copii acasă şi ştiu ce înseamnă grija părintească”, le-a spus pompierul celor din casă, conform lui Vela.

În doar câteva ore, pompierii de la ISU Bistrița-Năsăud au salvat câteva zeci de persoane din calea apelor.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter